Huisarts Mathijs Roijé zet huisartsenpraktijk voort | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Huisarts Mathijs Roije heeft er zin in. Foto: Arjen Dieperink</p>

Huisarts Mathijs Roije heeft er zin in. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Huisarts Mathijs Roijé zet huisartsenpraktijk voort

LOCHEM - Twee weken geleden berichtte de Berkelbode het aankomende vertrek van de Van Huijstees. Sinds 1 januari wordt de huisartsenpraktijk voortgezet door de 36-jarige Mathijs Roijé. En die heeft er zin in.

Door Arjen Dieperink

Een boog van ballonnen siert de toegang naar de huisartsenpraktijk aan de Slootwijkersteeg, op de laatste werkdag van huisarts Jeroen en zijn vrouw en assistente Thea. Zijn opvolger Mathijs Roijé doet de deur van de behandelkamer open. Hij vertelt dat een kort verblijf in Nieuw-Zeeland hem en zijn gezin uiteindelijk naar Lochem zou voeren.

“Met ons gezin, mijn vrouw is in opleiding voor bedrijfsarts, zijn wij naar Nieuw-Zeeland geweest. Ik heb daar als huisarts gewerkt en het was een mooie tijd. Maar na een jaar besloten we om toch weer naar Nederland terug te gaan. We vestigden ons in Amsterdam, inmiddels alweer zo’n tweeënhalf jaar geleden” .

Natuur en ruimte
De Roijé’s hadden in Nieuw-Zeeland de natuur en ruimte geproefd en zochten dit ook in Nederland. “Lochem kwam toen min of meer toevallig op mijn pad”, aldus Mathijs Roijé die Achterhoekse nuchterheid niet vreemd is: “Het maakt voor mij als huisarts niets uit of ik hier of in Amsterdam een lichaam bekijk. Dezelfde kwaaltjes kom je overal tegen.” Het gezin Roijé kwam afgelopen zomer in Lochem wonen, de kinderen zitten vlak bij de huisartsenpraktijk op school en zelf is hij met vijf minuten lopen thuis.

Ook huisarts worden kwam min of meer bij toeval op zijn pad. “Toen ik ging studeren was ik mij aan het oriënteren welke studie ik wilde doen. Ik deed aan basketbal en daar zaten ook twee geneeskundestudenten bij. Via hen heb ik enkele colleges geneeskunde gevolgd en toen besloot ik die studie ook te gaan doen”. En nu is Roijé al drieënhalf jaar huisarts.

Nieuwe website
De samenstelling van zijn praktijkteam blijft, behalve dat Kristine van Doesum de plek van vrouwelijke huisarts vervult, onveranderd. Ook de laagdrempeligheid ten aanzien van de gezondheidsvragen blijft ongewijzigd. Verder wordt via een nieuwe website de mogelijkheid aangeboden om inzage in het eigen medisch dossier te krijgen: “Iedereen heeft het recht om inzage in zijn eigen dossier te krijgen. Dit schrijft de wet ook voor. Ik wil dat via een nieuwe website met mijn naam aanbieden”, aldus de huisarts.

“Herhaalrecepten en gezondsheidsvragen kunnen ook digitaal. Het zelf maken van afspraken zal pas na de coronacrisis kunnen”, laat de enthousiaste en bevlogen nieuwkomer weten. De nieuwe site ergens in januari online komen, zo spoedig mogelijk. Tot die tijd blijft de oude site vanhuijstee.praktijkinfo.nl in gebruik.


www.dokterroije.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden