Gebak voor bewoners en begeleiders Anke Marjolein | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Anneke Oosting overhandigt de baksels aan Marloes, Christa en Erna van Anke Marjolein in Lochem. Foto: PR</p>

Anneke Oosting overhandigt de baksels aan Marloes, Christa en Erna van Anke Marjolein in Lochem. Foto: PR

Gebak voor bewoners en begeleiders Anke Marjolein

LOCHEM-MARKELO - "Alsjeblieft! Wat lekkers voor jullie om het nieuwe jaar goed te beginnen.” Met die woorden leverden leden van de Lions Club Markelo-Lochem Mixed op vrijdag 8 januari zelfgebakken lekkernijen af bij de Lochemse woonlocatie Anke Marjolein. De taart, muffins, cake, koek en puddinkjes werden uiteraard coronaproof overhandigd.

“Onze club steekt graag de handen uit de mouwen", zeggen de initiatiefnemers van de bakactie, Anneke Oosting en Joke Kolkman. ‘We vinden het leuk om wat voor iemand te betekenen. Andere jaren nemen we een aantal bewoners van Anke Marjolein mee naar de Intratuin, om de kerstshow te bekijken en warme chocolademelk te drinken. Of we gaan in het voorjaar wandelend naar de binnenstad waar we de lokale horeca bezoeken. Leuke kleinschalige activiteiten, waaraan iedereen altijd veel plezier beleeft. Vanwege Covid-19 was dat het afgelopen jaar niet mogelijk. We wilden toch graag wat extra’s doen, om te laten weten dat we geven om de mensen om ons heen. Dus we hebben onze clubleden geactiveerd om de keuken in te gaan”, aldus de Lions-dames

Markelo
De actie vond tegelijkertijd ook in Markelo plaats. Daar ontvingen de bewoners en begeleiders van het ‘Het Beaufortplein’ gebak uit handen van een aantal clubleden. ‘Het Beaufortplein’ is een gloednieuw appartementencomplex, waar mensen met een beperking, onder begeleiding, zelfstandig kunnen wonen.
Lions Clubs staan erom bekend dat ze belangeloos anderen helpen. Dat gebeurt al meer dan honderd jaar wereldwijd. De Lionsclub Markelo Lochem Mixed, die dit jaar tien jaar bestaat, richt zich vooral op kleine lokale acties en goede doelen.
Bij interesse of suggesties voor een lokaal of regionaal goed doel mag altijd contact opnemen. Via e-mail lioaa20@lions.nl of telefonisch 06 -16453610 (Laura van der Linde).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden