Meerdere scenario’s voor 15de Barchemse 4Daagse | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode

Meerdere scenario’s voor 15de Barchemse 4Daagse

Organisatoren ondanks alle onzekerheden toch aan de slag

Door Jan Hendriksen

BARCHEM - Het bestuur van Stichting Barchemse 4Daagse is ondanks alle onzekerheden rond de coronacrisis al druk bezig met de voorbereidingen voor de uitgestelde vijftiende editie van het wandelevenement. De organisatoren hopen uiteraard op het doorgaan van de Barchemse wandelvierdaagse, die van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli op het programma prijkt.

“Omdat we nu nog niet weten hoe de coronasituatie in juli zal zijn hebben we een aantal scenario’s uitgewerkt. Uitgangspunt is dat de Barchemse 4Daagse begin juli doorgaat. Volgens de huidige inzichten zal het de grootste uitdaging worden om bij de start en bij de rustpunten niet te veel wandelaars in elkaars buurt te laten zijn”, zegt bestuurslid Eddy Brinkman van Stichting Barchemse 4Daagse.
Mede vanwege alle onzekerheid is de start van de inschrijving twee maanden opgeschoven: van de gebruikelijke datum 1 februari naar donderdag 1 april. Eddy Brinkman: “Op zich moet drie maanden inschrijfduur (april/mei/juni) voldoende zijn. Hopelijk zitten we dan midden in de vaccinatie en is er meer duidelijkheid hoe alles (letterlijk) gaat lopen."

Maximum
"Om het aantal wandelaars en daarmee de ‘social distancing’ te kunnen controleren overwegen we een maximum te stellen aan het aantal wandelaars per afstand. Waarschijnlijk kunnen we dit als organisatie dit pas eind februari beslissen op basis van de dan bestaande inzichten.” In het verlengde hiervan is het volgens Brinkman een optie dat een wandelaar bij de verplichte voorinschrijving al een tijdslot uitkiest waarbinnen hij/zij vertrekt, met een maximaal aantal wandelaars per tijdslot.
“Een en ander staat of valt uiteraard met de vraag of evenementen tegen die tijd weer mogelijk zijn. Gelukkig kunnen we veel van de voorbereidingen voor de editie van 2020 ‘meenemen’ naar 2021. Zo waren de routes al voor het grootste deel uitgezet en zal het vooral een kwestie zijn van het controleren van deze routes”, aldus Brinkman.

Extra afstand
De ‘nieuwe 15de editie’ van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli krijgt wederom de vijftien kilometer als extra afstand in aanvulling op de bekende dagelijkse routes van twintig, dertig, veertig en vijftig kilometer. De wandelaars vertrekken zoals gebruikelijk vanaf Dorpshuis ‘t Onderschoer. Afhankelijk van hun afstand ‘s morgens om zes, zeven en acht uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden