Nieuwe klimtoren in speeltuin Oranjelaan | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Secretaris/penningmeester Herbert Timmerije (l.) en voorzitter Bram Kreunen zijn blij met de nieuwe klimtoren. Foto: Arjen Dieperink</p>

Secretaris/penningmeester Herbert Timmerije (l.) en voorzitter Bram Kreunen zijn blij met de nieuwe klimtoren. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Nieuwe klimtoren in speeltuin Oranjelaan

LOCHEM - De kinderspeeltuin aan de Oranjelaan heeft sinds kort een nieuwe klimtoren. Wie daar alles over kan vertellen is Herbert Timmerije, secretaris van de Stichting Oranje-Speeltuinen Lochem.

Door Arjen Dieperink

"Ik ben vanaf de oprichting op 31 augustus 2011 bij de Stichting Oranje-Speeltuinen", vertelt Timmerije thuis op de bank. "Onze dochter maakte toen nog gebruik van de speeltuin." Zij heeft met haar 18 jaar de speeltuinperiode inmiddels al lang achter zich gelaten, maar haar vader vormt samen met voorzitter Bram Kreunen nog steeds het bestuur, in de gecombineerde functie van secretaris en penningmeester. "Wij kunnen best nog bestuursleden gebruiken", zegt Timmerije hoopvol. Zij kunnen zich aanmelden via e-mail: oranje-speeltuinen@hotmail.com.

Piramide
De Stichting beheert onder meer de speeltuin aan de Oranjelaan. Afgelopen week is daar de piramide klimtoren verwijderd. "Onze speeltoestellen worden regelmatig door een erkend bedrijf gecontroleerd en de piramide is midden vorig jaar afgekeurd. Wij hebben deze toen direct gesloten zodat de kinderen er geen gebruik meer van konden maken. " vertelt Timmerije.
Op zijn mobiel laat hij een foto zien van het oude klimtoestel. Het hout was in de loop der jaren wel aardig vergaan. Bij dezelfde fabrikant waar de afgekeurde toren vandaan komt is ook de vervanger besteld. "Het mooie daarvan is dat wij de glijbaan van de oude klimtoren konden hergebruiken. Die hebben we zelf gedemonteerd."

Hulp
De twee bestuursleden doen zelf het klein onderhoud aan de speeltuinen maar zouden het op prijs stellen indien mensen uit de wijk mee zouden willen helpen. Vorige week maandag heeft Hoftijzer de oude toren verwijderd, en na een halve dag werken stond woensdag de nieuwe er. "De kinderen konden de klimtoren direct weer gebruiken, alleen de 'loopbrug' is nog niet gemonteerd. De palen waar die aan bevestigd wordt zijn in beton gegoten, en dat moet eerst nog een tijd uitharden. Zodra dat is gebeurd wordt de loopbrug hersteld", aldus de secretaris van de stichting.

Nog twee
Behalve de speeltuinen aan de Oranjelaan en de Henri Dunantweg had de Stichting voorheen nog twee andere speeltuinen in haar beheer. Herbert Timmerije: "De Prins Hendrikschool is na de verhuizing van de Zutphenseweg naar de Burgemeester Leenstraat uit onze stichting gestapt. De speeltuin van de Toermalijn zit er ook niet meer bij vanwege de opheffing van die school. De St. Josephschool is verhuisd en zit nu in de voormalige Toermalijn. Zij maken wel deel uit van onze Stichting en wij vinden dat belangrijk. Het contact dat het stichtingsbestuur en de schooldirecteur met elkaar hebben is zeer goed."
Meer informatie op de facebookpagina Oranjespeeltuinen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden