Sloop aan Julianaweg begonnen | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Maandag werd de sloop ter hand genomen. Foto: Arjen Dieperink</p>

Maandag werd de sloop ter hand genomen. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Sloop aan Julianaweg begonnen

LOCHEM - Eind vorige week is een begin gemaakt met de sloop van het pand aan de Julianaweg 9. Op deze plek zijn tal van winkels gevestigd geweest met als laatste fietsenzaak Goossens. Nu worden er parkeerplaatsen aangelegd.

Veel Lochemers kennen de tijd nog dat op die plek de Vers Markt gevestigd was met een poelier, José’s bloemen en een slagerij. Het pand werd in 1988 getroffen door een brand. De brandweer kon toen de schade beperkt houden en de Vers Markt kon verder. In 1989 kwam er een nieuwe slagerij in het pand die naamsbekendheid verwierf met een varken van meer dan vier meter hoog dat naast het pand op een aanhanger stond. Een uitslaande brand in 1991 werd het oorspronkelijke gebouw alsnog fataal.
Uiteindelijk verscheen er in 1995 een nieuw pand met een winkeloppervlakte van 527 vierkante meter. De laatste jaren waren ruitersportwinkel Country Lochem en later fietsenzaak Goossens er gevestigd. Nu gaat het pand plaats maken voor parkeerplaatsen, het laatste onderdeel van de verhuizing van de Lidl naar de Julianaweg.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden