MicroMania gooit handdoek nu al in de ring | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Buurtbewoners plaatsten dit spandoek in een weiland om hun ongenoegen kenbaar te maken. Foto: Arjen Dieperink</p>

Buurtbewoners plaatsten dit spandoek in een weiland om hun ongenoegen kenbaar te maken. Foto: Arjen Dieperink

MicroMania gooit handdoek nu al in de ring

LOCHEM - De initiatiefnemer van MicroMania, een dierenpark met natuurbelevingscentrum en horeca, gooit de handdoek opmerkelijk snel in de ring. Vorige week maandag bleek dat er massieve tegenstand kwam van omwonenden, gesteund door enkele honderden handtekeningen van anderen. De gemeenteraad zou aanstaande maandag een besluit nemen over een voorstel van burgemeester en wethouders om de elk-weer-voorziening planologisch mogelijk te maken. Dit is nu overbodig geworden.

Door Henri Bruntink

Het plan kwam van Zoo Consultants uit Warnsveld. Dat bedrijf was maandagmiddag telefonisch niet bereikbaar voor commentaar. Een woordvoerster zei eerder die dag tegen dagblad de Stentor dat de druk van omwonenden de aanleiding was voor de vroegtijdige opgave. Verder commentaar bleef uit.


Een artist impression van MicroMania. Afbeelding: PR

Het college van B&W van Lochem liet maandagmiddag via een statement weten het erg jammer te vinden dat MicroMania niet doorgaat. “We zijn al lang op zoek naar een elk-weer-voorziening voor de Achterhoek en willen graag aantrekkelijk blijven als vrijetijdsgemeente. MicroMania was een mooie recreatieve voorziening geweest en had zo’n 65 banen met zich meegebracht”, zo laat het college weten.

En verder: “We zien dat er veel weerstand is bij omwonenden en dat dierenwelzijnsorganisaties zich zorgen maken. Er waren aan de andere kant ook enthousiaste reacties. We snappen dat de initiatiefnemer niet wil kiezen voor een weg van gerechtelijke procedures. We betreuren wel dat hij de stekker er nu al uit trekt en zo niet aan het gesprek met de gemeenteraad en de omwonenden is toegekomen. Bezwaren hadden we dan misschien kunnen wegnemen of de initiatiefnemer had het plan op onderdelen kunnen aanpassen. We zijn dus verrast, maar we respecteren het besluit van de ondernemer.”

Uit de verklaring van B&W is af te leiden dat Zoo Consultants juridische procedures uit de weg wil gaan. De kans dat die er zouden komen was aanzienlijk want omwonenden wisten zich opmerkelijk snel te organiseren. Woordvoerder Coen Jaspers zegt namens de buurt dat Klein Dochteren blij en gerustgesteld heeft gereageerd op het nieuws. “We hebben snel en overtuigend gereageerd richting gemeenten en initiatiefnemer”, zegt hij.

Een uitgebreide reactie van de omwonenden verschijnt in de papieren versie van de Berkelbode van deze week. Ook wordt getracht om nog een reactie van Zoo Consultants te krijgen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden