Nieuwe voorzitter LOV ziet het licht aan het einde van de tunnel | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Jaap Matthijssen (l) geeft in het bijzijn van de Berkelbode de voorzittershamer over aan Theo Vloedgraaf en vicevoorzitter Hugolien Nobel. Foto: Arjen Dieperink</p>

Jaap Matthijssen (l) geeft in het bijzijn van de Berkelbode de voorzittershamer over aan Theo Vloedgraaf en vicevoorzitter Hugolien Nobel. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Nieuwe voorzitter LOV ziet het licht aan het einde van de tunnel

Wisseling van de wacht bij ondernemersvereniging

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - De Lochemse Ondernemers Vereniging (LOV) heeft sinds kort een nieuwe voorzitter. Afgelopen week werd in het bijzijn van de Berkelbode de voorzittershamer door oud-voorzitter Jaap Matthijssen (40) overgedragen aan Theo Vloedgraaf. Na bijna vijf jaar de LOV-kar te hebben getrokken vond Matthijssen in Vloedgraaf een waardige opvolger.

Naast een nieuwe voorzitter, beschikt de LOV ook over een vicevoorzitter in de persoon van Hugolien Nobel. “Behalve de winkels, wordt nu ook de horeca door Hugolien vertegenwoordigd”, laat Vloedgraaf weten.
Hugolien Nobel is eigenaresse van Bed & Breakfast Het Hart van Lochem in de Bierstraat. Vloedgraaf is ook geen onbekende, al vijfentwintig jaar zwaait hij de scepter in zijn winkel Beumer Schoenmode de Walderstraat in Lochem. Beide ondernemers zijn Jaap Matthijssen erkentelijk voor zijn jarenlange inzet voor de Lochemse ondernemers.
Hugolien en Theo voorzien voor de LOV een grote uitdaging na de coronatijd. “De vraag is, hoe krijgen wij de klanten terug na corona”, weet Vloedgraaf. Met onder anderen Hugolien wil hij vanaf nu met dat vraagstuk aan de slag. De vicevoorzitter heeft er vertrouwen in: “Wij vullen elkaar aan, de één is goed hier in en de ander daar in. Wij hebben iemand die filmpjes maakt van onze leden, deze zetten wij op onze site. Het zijn korte introducties en het is absoluut geen site van de ondernemer achter de LOV-site. Wij zijn er druk mee bezig. Wij kunnen elkaar versterken.”

Dan vraagt Vloedgraaf aan zijn voorganger hoe lang de LOV al bestaat. Matthijssen kijkt op de voorzittershamer en leest: “Hier staat, ‘aangeboden in het kader van het zestigjarig bestaan door uw erelid. 1968’. Dat zou dan betekenen dat wij in 1908 zijn opgericht.”

Contacten
Het contact met het gemeentebestuur is volgens het drietal goed. “Een keer in de zes weken hebben wij een gesprek met de wethouder”, laat Vloedgraaf weten. Tevens vergadert het LOV-bestuur regelmatig digitaal om de onderlinge contacten te blijven onderhouden en het belang van de ondernemers te versterken. Toch zijn er speerpunten die de vereniging gerealiseerd wenst te zien. De groene omwalling verbeteren en hierdoor de herkenbaarheid van de oorspronkelijk stad uitstralen, herinrichten van de marktpleinen, geborgen- en aantrekkelijkheid en het optimaliseren zijn enkele punten die de kersverse preses met het LOV-bestuur in samenwerking met de gemeente wil zien te realiseren. Uitdagingen zijn er voor de LOV te over.

Om toch weer genoeg klandizie in de stad te krijgen, is een andere uitdaging. “Voor velen zal het na de coronatijd een welkom uitje zijn om de stad weer in te gaan en te winkelen. Wij verwachten wel dat het drukker zal gaan worden”, laat Vloedgraaf weten. Het licht aan het einde van de tunnel ziet Vloedgraaf wel, ook al is het echt nog heel in de verte. “Deze coronasituatie heeft de bewoners ook wakker geschud”, vermoedt Matthijssen. “Alles bestellen op het internet gaat het niet worden, anders is er straks geen winkel meer over. Dat besef is er wel door deze crisis gekomen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden