Screenshot uit een videoclip van Four Eyed Faces
Screenshot uit een videoclip van Four Eyed Faces
VIDEO

Band geboren uit de lockdown: Four Eyed Faces

Algemeen

VORDEN/AALTEN – Muzikanten kunnen niet zo veel in coronatijd. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zo ontstond de band Four Eyed Faces. De drie leden hebben inmiddels zes songs op Spotify staan. Deze zijn opgenomen zonder dat ze ooit alle drie tegelijk bij elkaar waren. In februari en maart volgen nog zes nummers en in april verschijnt een album met 15 stukken op cd en vinyl. Hiervoor kan binnenkort worden ingetekend.

Door Henri Bruntink

Four Eyed Face is feitelijk een scheldwoord voor brildragers. En omdat de leden van de band alle drie brildragend zijn hebben ze het als geuzennaam gekozen. Het trio bestaat uit Stef Woestenenk uit Vorden (gitaar, bas, zang), Paul Diersen uit Aalten (gitaar, bas zang) en Mike Visser uit Nijmegen (drums, zang). Diersen is bekend van onder meer de bands Shaking Godspeed en Donnerwetter. Mike Visser werkt(e) met onder meer de Backcorner Boogie Band, Donnerwetter en zijn stadgenoot Clemens van de Ven. Stef Woestenenk speelt in Moonyard en treedt op als solist of samen met anderen als Stef & Co.

Gitaarliedjes
Het initiatief kwam van Paul Diersen die al tijdens de eerste lockdown veel nummers schreef en daar flarden van opnam. Hij benaderde de andere twee gericht omdat hem repertoire voor ogen stond van gitaarliedjes en samenzang. Zelf noemen ze Beatles, White Denim, Byrds, Supergrass en J.J. Cale als influencers.

Paul Diersen ging steeds met een van de andere muzikanten aan de slag. De opnames werden gemaakt met een laptop met speciale software. “We hebben geen van allen veel ervaring met opnametechniek. We moesten alles zelf uitzoeken. Zoals hoe je drums goed opneemt. En alles ging op gehoor. Als het goed klinkt, is het goed. We kregen al verbaasde vragen als: ‘Hoe hebben jullie dat gedaan?’ Het klinkt inderdaad gewoon goed en daar gaat het om”, aldus Stef Woestenenk.

Paul Diersen was verantwoordelijk voor de eindmix van de opgenomen songs. Bij elk nummer is ook een clip gemaakt. Deze zijn te vinden via de website van de band of op het YouTubekanaal van de band.


Mooi project
Hulp van buiten is er nauwelijks geweest. Alleen de mastering van het aanstaande album en de afronding van het bandlogo werden uitbesteed. Woestenenk zegt “Ik ben heel erg blij met dit project. Sinds augustus vorig jaar ben ik er ook voor gaan schrijven. We overlegden steeds telefonisch of via gedeelde bestanden in Google Drive. Dit is zo’n project waar durf, risico nemen en creativiteit tot iets moois leiden.”

Album in april
In december verschenen de eerste drie nummers op Spotify. Afgelopen weekend volgde het tweede setje van drie. Dit wordt in februari en maart nog eens herhaald. In april verschijnt dan een album met nog eens drie bonustracks. Vanaf deze week kan worden ingetekend op een cd en lp via het culturele crowdfunding platform voordekunst.nl. De link naar de juiste plek verschijnt later deze week op de website: www.foureyedfaces.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode