Al 25 jaar Hoezo? | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode

Al 25 jaar Hoezo?

Technische Blikverruimings Club zoekt het allemaal uit

LAREN/REGIO - Dat er boven in de kerncentrale Dodewaard een bordje staat met ‘Alleen met potlood schrijven’. Hoe een pacemaker wordt geproduceerd, hoe het productieproces van een auto verloopt, of de bouw van de grootse cruiseschepen. De leden van de Hoezo Technische BlikverruimingsClub (HTBC) weten het allemaal.

De Hoezoclub telt momenteel twintig leden uit Gelderland en Overijssel. Zij hebben voornamelijk een technische achtergrond e komen uit verschillende werkdisciplines. Zij proberen hun technische kennis te vergroten door bedrijfsbezoeken af te leggen.
Het is inmiddels 25 jaar geleden, op 16 februari 1996, dat de eerste HTBC-bedrijfsexcursie de club naar Rothmans tabacindustrie in Zevenaar bracht. Sindsdien zijn er maar liefst 105 bedrijfsbezoeken afgelegd. En jaarlijks komen er vier of vijf excursies bij, op voornamelijk technisch gebied. Die blijken doorgaans zowel voor de deelnemers als het gastbedrijf interessant. Ondertussen hebben ook vele honderden gasten aan excursies deelgenomen.

Oprichting
HTBC is ontstaan doordat de oprichter Ab Braakman uit Laren(G) na vele jaren in de techniek te hebben gewerkt in zijn nieuwe baan als bouwplantoetser bij een lokale overheid toch de link met de techniek miste.
De oprichting bleek een schot in de roos want sinds het eerste uur heeft de club de leden veel kennis opgeleverd en is er een gigantisch netwerk ontstaan. Zelf gebruikt Braakman veel van deze kennis weer in zijn dagelijkse werkzaamheden als klantmanager vergunningen bij zijn werkgever.
Voor het 25-jarig bestaan is een boekje gemaakt waarin de leden de voor hen meest indrukwekkende excursies in beeld brengen. Tevens is een fotofilm gemaakt waarin alle 105 bezochte bedrijven in beeld komen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden