Digitale First Mates krijgt een vervolg | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Dit jaar stond er, vanwege corona, geen First Matesteam klaar bij Stegeman om de deelnemers te ontvangen. Foto: Arjen Dieperink</p>

Dit jaar stond er, vanwege corona, geen First Matesteam klaar bij Stegeman om de deelnemers te ontvangen. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Digitale First Mates krijgt een vervolg

LOCHEM - Stichting Welzijn Lochem organiseerde afgelopen vrijdag weer een First Mates. Online, want een fysieke bijeenkomst was door de coronamaatregelen niet mogelijk. Toch is ook dit een manier om elkaar te ontmoeten en de organisatoren kijken er positief op terug.

Door Arjen Dieperink

De eerste First Mates organiseerde de Stichting Welzijn Lochem bij Stegeman in Laren. Zo’n dertig genodigden kwamen eropaf. “Het is een mooie manier om anderen te leren kennen”, aldus Seher Boya en Astrid Lievestro, medewerkers van de stichting. De gasten kregen een welkomstdrankje en ieder stel een tafel met een speciaal voor die avond bestemde menukaart. Het was toen al meteen duidelijk dat First Mates een gat in de markt vult.
Dit jaar was de organisatie aangepast aan de coronavoorschriften. Dit keer geen welkomstdrankje en ook geen aangepaste menukaart. Toch deden nog 22 deelnemers uit Lochem, Laren, Barchem, Almen, Eefde, Harfsen en Gorssel mee. “Er waren ook mensen uit Markelo en Zutphen”, vult SWL-opbouwwerker Seher Boya aan. De leeftijd van de deelnemers lag tussen 24 en 80 jaar.
In twee verschillende sessies vond First Mates vervolgens online plaats. De deelnemers hadden contact via het computerprogramma Zoom en zaten in digitale ruimtes van drie of vier personen, ingedeeld op basis van hun hobby’s, interesses en of bezigheden. Astrid Lievestro, coördinator Opbouwwerk bij SWL, vertelt: “Het werd ons duidelijk dat de deelnemers snel hun ideeën uitwisselden en afspraken maakten om elkaar eens te ontmoeten.”
De eerstvolgende First Mates Online staat gepland voor vrijdag 26 februari om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden per e-mail: firstmates@welzijnlochem.nl.


www.welzijnlochem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden