Lochem vraagt het aan de inwoners

Peiling over leefbaarheid en dienstverlening in digitaal panel

LOCHEM - De gemeente Lochem peilt de mening van inwoners over leefbaarheid en veiligheid in hun buurt, de communicatie en dienstverlening van de gemeente en de inspanningen die de gemeente doet om inwoners mee te laten doen. Dat gebeurt sinds 15 februari via het digitale inwonerpanel Lochem Spreekt en met een steekproef onder 1500 Lochemers. Inwoners kunnen tot en met 7 maart deelnemen aan de peiling. Dit voorjaar zijn de resultaten bekend.

In de peiling staan vier maatschappelijke thema’s centraal: woon- en leefklimaat, de relatie tussen inwoners en de gemeente, directe dienstverlening en zorg en welzijn. De thema’s komen terug in vragen zoals: wat vindt u van de voorzieningen in uw buurt? Voelt u zich thuis in uw buurt? En: betrekt de gemeente u genoeg bij plannen?
Aan de hand van de resultaten en suggesties kijkt de gemeente hoe ze haar dienstverlening kan verbeteren. De gemeente laat haar inwoners in het voorjaar via de website en in het gemeentenieuws weten hoe ze dat gaat doen. De uitkomsten van het onderzoek zijn medio april in te zien op de website. De resultaten zijn dan ook te vinden op het dashboard van www.waarstaatjegemeente.nl.

Meedoen
Iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente Lochem woont, werkt en/of onderneemt, kan meedoen. Aanmelden (gratis) kan via de website van Lochem Spreekt. Deelnemers krijgen een e-mail zodra er een onderzoek start. Meedoen kan ook op papier.Daarvoor moeten inwoners contact opnemen met Moventem, het onderzoek- en adviesbureau dat het panel beheert, tel. 0575-760227. Zij krijgen dan de vragenlijst en de uitkomsten van ieder onderzoek toegestuurd op hun huisadres.


www.lochem.nl
www.waarstaatjegemeente.nl
www.lochemspreekt.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden