Lopend vuur komt ook door Lochem

Algemeen

LOCHEM - Er gaat momenteel een lopend vuurtje door Nederland: een landelijke actie voor humaan migratiebeleid. Op zaterdag 6 maart wordt ook Lochem aangedaan.

Van 1 tot 17 maart vinden onder de noemer 'Lopend Vuur' in ruim veertig plaatsen door heel Nederland wakes en tochten plaats, die allemaal vlak voor de verkiezingen in Den Haag uitkomen. De demonstranten vragen aandacht voor de onmenselijke omstandigheden waarin gevluchte mensen moeten overleven in Europa, van Moria tot Calais en van Sarajevo tot Amsterdam. Op 6 maart komt de tocht aan in Lochem, waar om 12.00 uur een korte wake plaatsvindt. Op 7 maart gaat de tocht verder richting Arnhem.
De landelijke actie wordt georganiseerd door Vluchtelingencomité Groningen en MiGreat. Doel is om het destructieve migratiebeleid van de afgelopen jaren op de kaart te zetten, mensen te informeren over de gevolgen van hun stem op de leefomstandigheden van vluchtelingen én aan de komende regering te laten zien dat er draagvlak is voor menselijk migratiebeleid.

Levens kapot
Roos (MiGreat) is een van de initiatiefnemers en legt uit waarom: “Na jaren gewerkt te hebben aan de Europese grenzen kan ik alleen maar zeggen dat mensen er slechter aan toe zijn dan ooit. Het geweld van grenspolitie, de verwaarlozing in de kampen, de mensen die dakloos aan hun lot worden overgelaten: dit beleid maakt mensenlevens kapot. Het moet anders. De komende regering moet werk maken van humane opvang en veilige vluchtroutes.”
Vanwege de coronaregels kan er slechts een beperkt aantal demonstranten aanwezig zijn bij de demonstratie. Als er te veel mensen komen is de organisatie genoodzaakt hen te vragen te vertrekken. Geïnteresseerden wordt gevraagd online de livestream te volgen en gerelateerde informatie en statements te delen via sociale media. Wie wel komt wordt verzocht afstand te houden en een mondmasker te dragen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant