De nieuwe bestuursleden van het Historisch Genootschap. Vlnr. Joke Roenhorst, Marcel Schippers, Jan Stokvisch en Jerry de Haan. Foto: Arjen Dieperink

De nieuwe bestuursleden van het Historisch Genootschap. Vlnr. Joke Roenhorst, Marcel Schippers, Jan Stokvisch en Jerry de Haan. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Veel nieuwkomers in bestuur Historisch Genootschap

Algemeen

LOCHEM - Door de benoeming van vier nieuwe bestuursleden is de toekomst voor het Historisch Genootschap Lochem-Laren-Barchem verzekerd. Het zijn Jan Stokvisch, Joke Roenhorst, Marcel Schippers en Jerry de Haan. Deze aanvulling voor het bestuur was extra nodig omdat voorzitter Bert Brand volgend jaar aftreedt. Hij zal zich niet meer herkiesbaar stellen.

"Leuk dat wij elkaar eens in levenden lijve ontmoeten. Dat is toch anders dan digitaal", zegt een van de vier nieuwelingen bij het Genootschapsbestuur. Het viertal kwam afgelopen zondagmiddag, tussen de regenbuien door, bij elkaar bij het Blekershuisje voor een groepsfoto.
Een van de vier nieuwe bestuursleden is Jan Stokvisch (68). Voor velen geen onbekende: hij was bijna twintig jaar docent op het Staring College en ging drie jaar geleden met pensioen. Vóór het Staring College was hij als manager werkzaam bij softwarebedrijven. Als kersvers gekozen bestuurslid zal hij zich bezighouden met onder meer de IT.
De in Barchem woonachtige Joke Roenhorst (60) zal zich focussen op evenementen. Zij is al veertig jaar in verschillende functies werkzaam in de zorg en werkt tegenwoordig op de Hoge Weide. Roenhorst is coördinator van de cliëntenraad, 'Waardigheid en trots ' en van de vrijwilligers Hoge Weide. Voor de contacten met externe relaties wordt Marcel Schippers verantwoordelijk. De 51-jarige Schippers is een geboren en getogen Lochemer. In het dagelijks leven is hij makelaar bij De Haan Schippers Makelaars.
Het jongste bestuurslid dat het Historisch Genootschap tot heden heeft gehad is de 28-jarige Jerry de Haan. Zij studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht en Canada en is in het dagelijks leven teamleider binnen het Facilitair Bedrijf van ziekenhuis Rijnstate. Zij zal zich bij het Historisch Genootschap bezighouden met jongerenwerk.


www.hglochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant