De grote Battle Bokaal werd coronaproof uitgereikt. Foto: PR

De grote Battle Bokaal werd coronaproof uitgereikt. Foto: PR

Witkampers Battle werd een groot succes

Algemeen

LAREN - Het werd een spannende strijd die uiteindelijk op de laatste wedstrijddag werd beslist, maar uiteindelijk is heren 1 de winnaar geworden van de de grote Witkampers Battle tussen alle 14 seniorenelftallen van de Larense voetbalvereniging. De winnaar werd op de voet gevolgd door de nummer 2: vrouwen 2.

Afgelopen vrijdag was de afsluiting van de grote wedstrijd. Met de Slimste Witkamper werd het zevende onderdeel van de Battle afgewerkt. De quiz was voor iedereen te volgen via een livestream. Rond 75 belangstellenden keken naar de hele quiz. Meer dan 240 mensen hebben de site bezocht om een stuk van het programma te kijken.
Voorzitter Johan Ikink opperde eind januari, dat er iets moest gebeuren, omdat al het voetbal en de trainingen stil lagen. Er werd een commissie gevormd met Hetty Wilgenhof, Wilma Brummelman en Appie Bielderman. Zij bereidden een coronaproof evenement voor, waarbij alle elftallen evenveel kans hadden om te winnen. Zo was er onder meer een foto-letterpuzzeltocht in het dorp, een kroegentocht rond Laren en een sponsorquiz rondom de reclameborden. Het creatieve onderdeel was het maken van een elftal-promo. Dat leverde prachtige filmpjes op, die op de site van de Witkampers nog te bekijken zijn. Ook waren er twee fysieke onderdelen, een bosloop en een stoepenloop. Voor het bepalen van de uitslag werd een verdeelsleutel toegepast op de tijden van de teams, om te voorkomen dat deze onderdelen de doorslag zouden geven bij de eindstand.

Tweetallen
De Battle startte op 12 maart. Na een instructie aan de leiders werden de zes onderdelen doorgestuurd. De leiders stuurden deze vervolgens door aan de tweetallen, die de opdrachten uit konden voeren op een voor hun geschikt moment. Alles in tweetallen, dus volledig volgens de geldende coronaregels.
“Als organisatie kregen we veel leuke reacties op de uitvoering”, aldus Appie Bielderman. “We konden zien, dat er fanatiek gestreden werd. En iedereen stuurde foto’s door die gemaakt waren bij het uitvoeren van de onderdelen. Deze werden afgelopen vrijdag ook getoond.” Fanatisme bleek ook wel uit de antwoorden en de gelopen tijden. Achteraf was te zien, dat men, om te winnen, bij alle onderdelen in de top 5 moest staan. De scores en tijden werden omgezet in een zeskamp-telling.

Battle Bokaal
Zondagmorgen werd de grote Battle Bokaal live uitgereikt aan het eerste elftal. Aanvoerder Daan Hento en leider Herman Nijenhuis waren toch aanwezig voor de training, en dat gaf Johan Ikink de gelegenheid om de bokaal coronaproof te overhandigen. Ook de commissieleden waren er op afstand bij. Daan opperde nog, om elk jaar een dergelijk evenement te organiseren. Niet vanwege corona, maar omdat het heel leuk was om dit met het elftal te doen.
De volledige uitslagen en de gemaakte promo’s zijn te vinden op de website.


www.Witkampers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant