Het Inspiratiepunt in Lochem wordt  de vijfde in een rij van vernieuwende VVV’s in de Achterhoek. Foto: PR
Het Inspiratiepunt in Lochem wordt de vijfde in een rij van vernieuwende VVV’s in de Achterhoek. Foto: PR

VVV opent Inspiratiepunt in Lochem

Algemeen

LOCHEM - De op één na oudste VVV van Nederland gaat met haar tijd mee. Op 31 maart opent de VVV Lochem het nieuwe Inspiratiepunt in het Oude Stadshuis aan de Markt. Het Inspiratiepunt geeft een verrassend beeld van alle schatten en bijzondere belevenissen die Lochem rijk is op recreatief en toeristisch gebied. Met veel beelden, verhalen en interactieve elementen worden bezoekers verleid om eropuit te gaan.

De opening op 31 maart kan door de coronamaatregelen niet groots gevierd worden. Dat blijft voorbehouden aan een klein gezelschap, bestaande uit burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve, de bestuursvoorzitter van Achterhoek Toerisme en tevens wethouder economische zaken Eric-Jan de Haan en de VVV-voorzitter Ramón Bakhuizen. Een video die laat zien wat het Inspiratiepunt is en hoe het werkt zal via digitale kanalen te zien zijn.

Inspiratiepunt
In het nieuwe Inspiratiepunt staat de beleving centraal van al het moois wat Lochem te bieden heeft. Op een bijzondere manier worden de kernen, de kastelen en landgoederen, de Berkel en de musea in beeld gebracht. Dag gaat interactief via een ontmoetingstafel en projectietafel. Op een speciale verhalenwand kan men boeken aanraken die vervolgens een streekverhaal vertellen. Ook kan ieder zijn eigen fiets- of wandelroute samenstellen met een speciale routemixer. Het winkelgedeelte heeft een eigentijdse frisse uitstraling gekregen. Bos en water komen terug in gebruikte materialen en kleuren en authentieke delen van het pand zijn behouden.

Bijdragen
Het Inspiratiepunt in Lochem werd mogelijk gemaakt door een stimuleringsregeling van Achterhoek Toerisme en is de vijfde in een rij van vernieuwende VVV’s in de Achterhoek. De metamorfose van VVV Lochem kwam tot stand door bijdragen van de gemeente Lochem, Stichting Achterhoek Toerisme, Stichting Lochems Steunfonds, Stichting Fonds 1819 en enkele particuliere giften.
Vanwege de coronaregels kan het inspiratiepunt op dit moment alleen op afspraak worden bezocht. Hopelijk kunnen bezoekers snel weer gewoon binnenlopen en kunnen vrijwilligers van de VVV in levenden lijve vertellen over al het moois dat de gemeente Lochem te bieden heeft. De openingsvideo is vanaf vrijdag 2 april te zien op de website van de VVV.

Nieuwe vrijwilligers
Rondom de opening start ook een campagne om nieuwe vrijwilligers te werven. De VVV wil graag beschikken over meer vrijwilligers om het inspiratiepunt optimaal te kunnen openstellen voor bezoekers en inwoners van Lochem.

De ontmoetingstafel, een belangrijk onderdeel van het stijlvolle interieur van het VVV-Inspiratiepunt. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode