Derde plaats voor Charlotte Kouwe (14) tijdens Prinses Christina Concours | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
Derde plaats voor Charlotte Kouwe (14). Foto: PR
Derde plaats voor Charlotte Kouwe (14). Foto: PR

Derde plaats voor Charlotte Kouwe (14) tijdens Prinses Christina Concours

BARCHEM - Afgelopen zondag werden online de winnaars van het Prinses Christina Concours 2021 regio Oost bekend gemaakt. Een van de prijswinnaars is Charlotte Kouwe (14) uit Barchem die met haar vioolspel een derde plaats veroverde tussen de zestig andere deelnemers. Ook werd het Figurati-kwartet waar Charlotte in speelt, beloond met een aanmoedigingsprijs.

“Bravo Charlotte!” waren onder andere de woorden van de jury en ook het bijzondere samenspel met haar pianist Jorrick Simmes viel op. "Meedoen aan een concours zoals het Prinses Christina Concours doe je niet iedere dag. De voorbereiding kost enorm veel tijd en inspanning”, aldus Charlotte die al vanaf haar zesde viool speelt en nu dagelijks twee tot drie uur repeteert en voor haar les wekelijks naar Zwolle reist.

Dit jaar was de organisatie van het PCC anders, omdat alles online was en er dus niet voor publiek op een podium gespeeld kon worden. "Dit is heel jammer, omdat de lange voorbereiding eigenlijk vraagt om een applaus. Dat is waar je het als podium artiest tenslotte voor doet. Hopelijk is volgend jaar alles weer normaal en gaan de concertpodia weer open." Charlotte krijgt als prijs een talentontwikkelingsprijs waarmee zij de mogelijkheid krijgt om op verschillende podia te spelen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden