Schoolkinderen genieten van traditionele paaslunch | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>De kinderen van groep 3/4 genieten samen van de paaslunch. Foto: Arjen Dieperink</p>

De kinderen van groep 3/4 genieten samen van de paaslunch. Foto: Arjen Dieperink

Schoolkinderen genieten van traditionele paaslunch

LOCHEM - Terwijl groep 3 en 4 van de Prins Hendrikschool samen genieten van de paaslunch wordt op het digitale bord een paaslied ten gehore gebracht. Sietske Brouwer, directeur van de christelijke basisschool Prins Hendrik kijkt tevreden toe.

“De lente is in volle gang, de natuur barst los! Nog maar kort geleden stonden we op het ijs en gooiden sneeuwballen naar elkaar, nu bloeien de krokussen en narcissen en zingen de vogels uit volle borst. Op een mooie manier laten ze ons zien en horen: het zichtbare leven staat soms even stil maar is niet te overwinnen. Wat een feest”, zegt Brouwer.
Terwijl alle 120 leerlingen van de Prins Hendrikschool, ieder in hun eigen groep, smikkelen van de paaslunch die is aangeboden door de Ouderraad, staat Brouwer nog even stil bij het paasfeest. “Wij hebben met de kinderen in de groepen het paasverhaal gelezen. Jezus wordt verraden, veroordeeld en sterft, maar staat weer op uit het graf. Niet te begrijpen, met ons verstand niet te verklaren. Maar het opent wel een weg naar hoop, geloof en vertrouwen dat er meer is dan wij kunnen bedenken, dat het leven overwint, dat je steeds weer opnieuw mag beginnen. Met de kinderen hebben we hierover gepraat, getekend en geknutseld. Zingen doen we even niet, hopelijk volgend jaar weer wel.“

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden