LTTC De Toekomst klust erop los | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Anja Slagt (l) en Bert Boers leggen de laatste hand aan de voormalige rokersruimte. Foto: Arjen Dieperink</p>

Anja Slagt (l) en Bert Boers leggen de laatste hand aan de voormalige rokersruimte. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

LTTC De Toekomst klust erop los

LOCHEM - Gespeeld wordt er niet, maar stilzitten is er niet bij voor een aantal leden van de Lochemse Tafeltennisclub ‘De Toekomst ‘. Zij zijn druk aan het klussen in de Jan Wissinkhal. Tijd om een kijkje te gaan nemen.

Door Arjen Dieperink

Op de parkeerplaats bij het LTTC-gebouw aan de Runmolenlaan 17 staan enkele auto’s geparkeerd. Binnen is een handjevol mensen druk bezig. Chris Wenneker is in de bestuurskamer aan het klussen terwijl Anja Slagt de vloer aanveegt. Bert Boers komt met twee bekertjes koffie aanlopen naar de tafel in de kantine om over alle verbeteringen te vertellen.
Boers, sinds 2013 lid van LTTC, is algemeen bestuurslid met de portefeuille accommodatie en beheer. “Toen ik mij hier als lid aanmeldde werd bij mij net als bij andere nieuwe leden gevraagd of ik vrijwilligerswerk wilde gaan doen. Zo ben ik uiteindelijk in deze functie gerold. Ik zag toen dat er in dit gebouw nog veel gedaan kon worden en zo is het balletje, uiteraard in overleg, gaan rollen.”

Vloeren
Bert somt diverse onderhoudswerkzaamheden op en wijst naar de vloeren van de twee speelzalen. “Die vloeren waren aan vernieuwing toe. Tevens kwam de wens op om de muurtjes die vele jaren geleden in de grote zaal waren aangelegd te slopen. Oud-leden vonden het niet nodig. In een gesprek blijkt dan dat de leden die het gemetseld hadden het muurtje toch goed vonden. Het idee en de uitvoering was voor die tijd ook goed, maar nu kijkt men er anders tegenaan. Uiteindelijk is toch besloten het te slopen. Wij hebben nu een mooie vloer. Dat was nog wel bijzonder want toen die er net in lag, verlieten onze spelers de speelzaal met een andere zoolkleur. Het bleek dat de vloer afgaf. In overleg met de producent is er vervolgens een oplossing gevonden. De vloertoplaag is vernieuwd “ ,

Vrijwilligers
Ondertussen kijkt Bert trots om zich heen. “Wij hebben dit de afgelopen jaren met een grote groep vrijwilligers veranderd. Hun komt alle eer toe. De douches, de kleedkamers van de dames en heren, alles is in de loop van de tijd aangepakt.”
Over één onderdeel wil Bert Boers nog wel het een en ander kwijt. “De grootste kostenpost van LTTC is de elektriciteit voor de verlichting. Om daarop te kunnen bezuinigen zijn alle TL-armaturen vervangen door LED-verlichting. “Denk maar eens na: we hadden 72 dubbele TL-balken met voor iedere buis een verbruik van zesendertig wat per uur. Reken maar uit wat dat kostte als alles aan ging. Maar het was nodig om goed licht te hebben voor trainingen en wedstrijden. Dat gaf met de LED-verlichting nog een hele uitdaging. Je moet aan bepaalde eisen voldoen met betrekking tot de hoeveelheid licht die de spelers moeten hebben.”
Ook de keuken is gemoderniseerd en volledig van RVS. “Het heeft een horeca-uitstraling”, zegt Bert met een glimlach. Het meest recente project was het voormalige rokershok. De ruimte is bij de kantine getrokken en volledig opgeknapt.

Fondsen
Om alle onderhoud mogelijk te maken heeft LTTC verschillende fondsen aangeschreven. De Rabobank beloonde de vereniging met 10.000 euro. Maar ook andere fondsen en particulieren gaven veel geld. “Zelf heeft de LTTC ook veel geld in gestoken”, zegt Bert. LTTC-voorzitter Jan Slagt die op een afstand het interview volgt knikt bevestigend.
Op de vraag of het werk er nu eindelijk er op zit, schudt Bert Boers het hoofd, “Nee, je blijft aan zo’n gebouw onderhoud houden. Wij zijn nu aan het bekijken of we de elektriciteitskosten nog verder omlaag kunnen krijgen.” En zo lang er nog geen binnensporten gespeeld mogen worden heeft LTTC De Toekomst de tijd.


www.lttcdetoekomst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden