<p>Ria Dekker heeft nu tijd om andere dingen te gaan doen. Foto: Arjen Dieperink</p>

Ria Dekker heeft nu tijd om andere dingen te gaan doen. Foto: Arjen Dieperink

Ria stopt met 76: ‘Best emotioneel’

LOCHEM - De een kijkt uit naar zijn pensioendatum en de ander wil nog een tijdje doorwerken. Zo iemand is Ria Dekker. Zij besloot op haar 76ste te stoppen met werken. “En dat is best emotioneel.”

Door Arjen Dieperink

Vrolijk wenkt Ria Dekker voor haar woning in Het Veen om naar binnen te komen. Aan de keukentafel wil zij haar verhaal wel kwijt, ook al hoeft voor haar al die belangstelling niet. De in Rotterdam geboren Ria kwam na verhuizingen naar Doesburg en Apeldoorn tenslotte in Lochem terecht.
“Ik heb vrijwilligerswerk gedaan bij de peuterspeelzaal in Laren. Ook heb ik vijfentwintig jaar gewerkt bij de leerlooierij Istvan Lörincz in de Blauwe Torenstraat tegenover Nijland.” Dat bedrijf was eerst gevestigd in de huisjes op de hoek van de Blauwe Torenstraat en de Achterstraat en vandaar verhuisde het bedrijf naar het industriegebied Aalsvoort. “Ik verzorgde daar de verzendingen over de hele wereld heen”, vertelt Ria en ze weet nog diverse landen op te sommen waar de bestellingen naartoe gingen.

Computers
De laatste 13,5 jaar werkte Ria Dekker gewerkt als receptioniste bij Chiropractie Lochem aan de Emmastraat in Lochem. “Ik had helemaal geen verstand van computers maar ik heb alles in de praktijk geleerd.” Ria wijst naar de hoek van de tafel waar een laptop ligt. “Ik werk er eigenlijk weinig meer mee. Tegenwoordig doe ik alles met het mobieltje.”
Op de vraag waarom ze nu wel besloot van haar pensioen te gaan genieten, kijkt zij recht voor zich uit: “Het is een keer genoeg, en wat moet je als oud wief achter de balie. Toch vond ik het een mooie tijd en een prima werkgever.”
“Het is best emotioneel om helemaal gestopt te zijn. Je sluit weer een periode in je leven af”, zegt Ria. Vervelen hoeft ze zich niet. Zij heeft nu meer tijd voor haar kinderen en zes kleinkinderen. Fietsen vindt Ria ook leuk ook al is ze wat voorzichtiger geworden nadat ze een keer gevallen was. Verder is ze lid van de kegelvereniging, waar ze graag weer heen wil zodra de coronaomstandigheden zich verbeteren. “Ik moet bezig zijn, ik kan niet stilzitten”, besluit Ria.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden