Campings mogen opnieuw 15 plaatsen extra vergeven

LOCHEM/GORSSEL - Net als vorig jaar mogen campings in de gemeente Lochem gedurende het hele seizoen 15 extra kampeerplekken vergeven. Dat heeft de gemeenteraad maandag besloten. Vorig jaar was dat ook al het geval, al begon het seizoen door de eerste lockdown toen pas op 1 juli.

Door Henri Bruntink

Dit keer geldt de verruiming van de regels van 1 april tot en met 31 oktober. Het geldt voor zowel grote als kleine campings. Als het voor de extra plaatsen wordt vergroot, moet dit na het seizoen weer in de oude staat worden hersteld.

Meer toeristen
De indieners, alle fracties behalve Lochem Groen!, willen niet alleen de recreatieondernemers steunen maar willen extra plaatsen creëren omdat ze verwachten dat opnieuw veel mensen in eigen land op vakantie gaan. Meer toeristen is bovendien goed voor de geplaagde horeca en detailhandel, zo is de gedachte.

Tegenstem
Lochem Groen! is tegen omdat de branche de verruiming volgens Jolande van Borrendam dit nu nodig heeft. Extra kampeermiddelen zouden ten koste gaan van de natuur. Wethouder Eric-Jan de Haan zei de motie met plezier te zullen uitvoeren.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden