Harfsen pakt rozenritueel voor middelbare scholieren weer op

HARFSEN - De kerk in Harfsen hervat een gewaardeerde gewoonte: het 'rozen-ritueel'. Op 16 mei worden aan achttien jongeren in Harfsen rozen uitgedeeld om hen succes te wensen bij het maken van hun middelbare-schoolexamens.

Vorig jaar gingen de examens niet door, maar rondde wel een aantal jongeren hun middelbare school af op basis van de resultaten van de schoolexamens. Toen werden vanuit de kerk chocoladerepen uitgedeeld, maar het 'rozenritueel' keert nu weer terug.
Dit jaar gaan de examens wel door, en sommige jongeren zijn al eerder dit jaar gestart met het doen van examens. Ook zijn er jongeren die middels het behalen van certificaten hun middelbare school afronden. Ook zij krijgen een roos
Van de volgende jongeren is bekend dat ze examen doen: Bas, Bram, Eva, Gijs, Jip, Job, Jop, Jorn, Kim, Meike, Maartje, Maas, Sandy, Senna, Silke, Thijn, Wessel, en Ype. Deze lijst is tot stand gekomen met de hulp van een aantal ouders en jongeren. Mochten er desondanks namen ontbreken, dan kan dit alsnog, liefst zo spoedig mogelijk worden doorgeven aan Annette Zwaaij, diaconieharfsen@gmail.com.. Dan krijgen ook zij ook roos.
De diaconie hoopt dat de jongeren beloond worden met een diploma. En dat ze ondanks het coronajaar terug kunnen kijken op een mooie middelbare schoolperiode.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden