<p>Eigenaresse Yvonne Swarthoff kijkt toe hoe schoonmakers Said (met pet) en Mohammed haar zaak schoonmaken. Foto: Arjan Gotink</p>

Eigenaresse Yvonne Swarthoff kijkt toe hoe schoonmakers Said (met pet) en Mohammed haar zaak schoonmaken. Foto: Arjan Gotink

(Arjan Gotink, info@arjangotinkfotografie.nl)

Restaurant Mondani krijgt ‘Een Frisse Start’

Schoonmaakteam maakt Lochemse zaak weer spic en span

LOCHEM - Als woensdag de horecaterrassen weer open mogen is er in elke Nederlandse provincie één horecazaak die een extra frisse start maakt. In Gelderland is dat restaurant Mondani uit Lochem dat op woensdag 24 april een grote schoonmaakbeurt kreeg. Het restaurant was de Gelderse winnaar van de actie Een Frisse Start, waarbij horecaliefhebbers per provincie hun favoriete gelegenheid konden nomineren voor zo'n schoon begin.

Bij Restaurant Mondani hielp een schoonmaakteam de boel weer spic en span te maken voor de heropening. Een Frisse Start is een initiatief van Hygeniq. De producent van ecologische schoonmaakmiddelen wil hiermee de horeca een hart onder de riem steken en een duurzame en schone aftrap geven van een het terrassenseizoen.

Nomineren
Vanaf begin maart kon iedereen in Nederland via de actiewebsite zijn favoriete kroeg, (eet)café of restaurant met terras nomineren voor een frisse start. De horecagelegenheid die uiteindelijk het vaakst genomineerd werd, mag zich nu de winnaar van de provincie noemen. Vanuit het hele land zijn er duizenden stemmen binnengekomen. Yvonne Swarthoff, eigenaresse van Restaurant Mondani is de trotse winnaar in de provincie Gelderland: "Ik geef de actie een 10, ik vind dit super! De horeca verdient absoluut een frisse start. En natuurlijk helemaal mooi dat Restaurant Mondani de gelukkige winnaar is."
Woensdag meldde het schoonmaakteam van Hygeniq bewapend met een Clean Air fogger en een cadeaupakket met schoonmaakproducten, zich bij Mondani. In twee uur tijd werd de zaak van top tot teen gereinigd. Een doek over de tafels, de glazen door het sop en een dweil door het toilet. En natuurlijk: zo hygiënisch en veilig mogelijk met inachtneming van de coronamaatregelen.

Milieuvriendelijk en effectief
Hygeniq wil de manier waarop we schoonmaken veranderen. Hygiëne is in de horeca, nu meer dan ooit, van cruciaal belang en met de producten van de producent van ecologische schoonmaakmiddelen wordt deze op een veilige manier gewaarborgd. Anders dan veel andere schoonmaakmiddelen worden deze producten gemaakt van enkel natuurlijke materialen. Dat betekent dat er geen giftige dampen vrijkomen door schadelijke stoffen en dat het afvalwater niet vervuild wordt. De fabrikant laat met zijn duurzame producten zien dat krachtige schoonmaak hand in hand kan gaan met het beschermen van mensen en zorg dragen voor de planeet.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden