<p>Mark en Hans (r) Horstik in de nieuwe locatie van de Gouden Leeuw Groep, die medio 2021 wordt opgeleverd. Foto: Contact</p>

Mark en Hans (r) Horstik in de nieuwe locatie van de Gouden Leeuw Groep, die medio 2021 wordt opgeleverd. Foto: Contact

Comfortabel wonen met zekerheid van goede zorg

Gouden Leeuw Groep opent in De Veste Zutphen

Door Henk Klein Holte

ZUTPHEN – Wonen in luxe en comfortabele appartementen, met zorg naar behoefte, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Het kan straks in Zutphen, bij De Gouden Leeuw aan de De Clercqstraat, een nieuwe loot aan de boom van De Gouden Leeuw Groep.

Een woonzorgvoorziening met 29 appartementen en 7 tijdelijke zorghotel-plaatsen zijn gevestigd in Blok 2 van de het project De Veste dat in aanbouw is. Drie appartementencomplexen verrijzen daar naast elkaar, vlakbij het historische centrum van Zutphen, met zijn kenmerkende torens. Naar verwachting is de bouw voor de zomer afgerond en kan vanaf 1 juni de interieurbouwer erin en kan er begonnen worden met de aankleding. “We hopen begin juli de eerste mensen te kunnen begroeten”, zegt Hans Horstik, die samen met zijn broer Mark, zus Birgit en hun partners het familiebedrijf runt.

Zij openen in Zutphen de derde locatie van De Gouden Leeuw Groep, na Zelhem en Laag-Keppel. Deze kenmerken zich door een kleinschalige opzet van de voorzieningen en de continue aanwezigheid van professionele zorgverlening in een luxe en comfortabele woonomgeving. De zorgpakketten zijn op maat van de betreffende cliënt gesneden en bieden van huishoudelijke hulp tot intensieve verpleging. Met 29 appartementen van gemiddeld 80 vierkante meter staat het wonen met zorg centraal. “Maar mensen kunnen bij ons ook terecht voor alle vormen van tijdelijke zorg. Denk aan revalidatie na een heupoperatie, herstel na ziekenhuisopname maar ook voor een korte vakantie met zorg”, vertelt Hans Horstik terwijl hij voorgaat, het prachtige gebouw naar binnen. Even daarvoor wees hij naar de plek waar de parkeergelegenheid wordt gerealiseerd. “We krijgen een aparte parkeergarage, met een sedum-dak. Onder de andere appartementenblokken zit de parkeergarage onderin het gebouw. Wij konden die vierkante meters echter niet missen, vandaar dat we voor deze oplossing hebben gekozen. Door het groene dak gaat de garage straks echter mooi op in het tuinontwerp van de architect.”

In het gebouw, dat energie-neutraal wordt door onder meer warmtepompen en 118 zonnecollectoren op het dak, zijn vakmensen uit verschillende disciplines aan het werk. Op de begane grond wordt een van de appartementen al ingericht. Het is ruim en dat ruimtelijke gevoel wordt nog eens versterkt door de vrij hoge plafonds. “We krijgen al aanvragen van mensen die geïnteresseerd zijn. De kijkers willen we alvast een goed beeld kunnen geven van hoe het er straks gaat uitzien, de sfeer.” Hans Horstik loopt door het appartement, waar het keukenblok al is geplaatst. “Ieder appartement krijgt een standaard keukenblok, met een koelkast en een kookplaat. Al wijst de praktijk uit dat de mensen in het restaurant gaan eten. Dat restaurant zit op de bovenste verdieping.”
Hij loopt door de ruime woonkamer, de hoek om richting slaapkamer en de badkamer. “Kijk, hier is gekozen voor schuifdeuren, zodat de deuropening heel groot kan worden. Dat is prettig, bijvoorbeeld als van een echtpaar, een van beiden bedlegerig is. Dan is er toch contact met de partner in de woonkamer.”
Ook in de doucheruimte valt op, dat er goed over de praktische zaken is nagedacht. De hoek-opgestelde wc kan als het nodig is door hulpverleners van twee kanten worden benaderd, om de cliënt te ondersteunen. De douche is open, zodat ook daar de hulpverlening veel bewegingsruimte heeft. En de wastafel, met erboven een kantelbare spiegel, is op de juiste hoogte zodat ook de rolstoelgebruiker erbij kan. “Dat zijn zaken die voor ons door de jarenlange ervaring vanzelfsprekend zijn.”

'We krijgen al
aanvragen van
mensen die
geïnteresseerd
zijn, om te
kunnen kijken'

Dan gaat het met de lift naar de vijfde etage. Daar, helemaal boven in het gebouw, zijn de plafonds zelfs nog een meter hoger. Een van de ruimtes, de grootste, is het restaurant. De ruime keuken is open, zodat de bezoekers straks de koks aan het werk kunnen zien. Het uitzicht vanuit het restaurant op de torens van Zutphen en de omgeving is prachtig. "We hebben eigen koks in dienst, die iedere dag de bewoners, eventueel met familieleden, de keuze geven uit twee menu's. Ook kunnen de bewoners hier ontbijten en lunchen.”

Via de trap wordt de rondleiding etage voor etage vervolgd. De appartementen maar ook de wat kleinere zorgstudio's, van circa 35 vierkante meter, voor een korter verblijf, bieden straks volop comfort. De appartementen beschikken elk over een apart gastentoilet en enkele appartementen hebben zelfs een (ruim) balkon. Ook zijn er ruimtes voorzien voor de fysiotherapeut, de wasmachines en voor de zorgmanager en zorgverleners , met uitzicht op de entree beneden. "Met de zorg-domotica kan de zorgverlener straks op haar telefoon zien wie er voor de deur staat en deze op afstand open doen”, zegt Hans Horstik haast terloops. Over alles is goed nagedacht, zoveel is duidelijk. "Het mag onze cliënten aan niets ontbreken, ze moeten zich vooral thuis en veilig voelen.”

Geïnteresseerden kunnen alvast contact opnemen met de Gouden Leeuw Groep voor meer informatie of het plannen van een afspraak voor een rondleiding.


Tel. 0314-628200

info@degoudenleeuwgroep.nl

degoudenleeuwzutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden