<p>Vader en zoon (Serge) van Dijk, marine-veteraan Vink, re-enactors Arno en Judith Wentink, Gelerijder &nbsp;Belinda Bijlveld en Majoor b.d. cavalerie, Mel van Ommen-Kloeke (vlnr) tijdens de oefening. Foto: Arjen Dieperink</p>

Vader en zoon (Serge) van Dijk, marine-veteraan Vink, re-enactors Arno en Judith Wentink, Gelerijder  Belinda Bijlveld en Majoor b.d. cavalerie, Mel van Ommen-Kloeke (vlnr) tijdens de oefening. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Oefenen voor herdenking

EEFDE - Op 4 mei vindt in ons land de Nationale Dodenherdenking plaats. In de gemeente Lochem zullen in enkele kernen, zonder publiek in verband met de geldende coronamaatregelen, de gevallenen worden herdacht. In de voormalige Detmerskazerne, in het Veteranen Ontmoetingscentrum, in Eefde had zich eind vorige week een groep veteranen verzameld om alvast te oefenen op welke wijze dit met inachtneming van de geldende maatregelen het beste kan.

Door Arjen Dieperink

Woordvoerder en voorzitter van de Stichting Veteranen Ontmoetingscentrum, Serge van Dijk: "Wij oefenen hoe we op een correcte manier en met naleving van de geldende maatregelen hier een herdenking op 4 mei kunnen houden."

Dan loopt het groepje waaronder twee re-enactors (personen die naspelen of uitbeelden van historische gebeurtenissen in uniform) Arno en Judith Wentink, naar de vlaggenmast. Oefenen zit de oud-militairen blijkbaar in het bloed. Korte aanwijzingen worden er gegeven en de majoor buiten dienst van de cavalerie, Mel van Ommen-Kloeke, controleert nog even de vlag. Marine-veteraan Vink kijkt toe, terwijl voormalig Gele Rijder, Belinda Bijlveld, haar plek zoekt. Dan staat iedereen keurig in de houding.

Kort daarna gaat het gezelschap ter afsluiting koffiedrinken. De veteranen zijn klaar om de 4 mei-herdenking op gepaste wijze uit te kunnen voeren.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden