<p>De beoogde locatie in Klein Dochteren ging door felle protesten van de buurtbewoners niet door. Foto: Arjen Dieperink</p>

De beoogde locatie in Klein Dochteren ging door felle protesten van de buurtbewoners niet door. Foto: Arjen Dieperink

Idee voor MicroMania is nog springlevend

LOCHEM - In november 2020 werd het plan gelanceerd om MicroMania aan de Zutphenseweg, ongeveer tussen de rotonde bij De Beemd en de Kelholtsweg, te realiseren. MicroMania zou een natuurbeleving worden van klein leven. Het zou volgens de initiatiefnemer de Achterhoek en de gemeente op de kaart zetten. Maar druk van omwonenden van de beoogde locatie zorgde voor een vroegtijdig einde van het plan. Maar naar nu blijkt, gaat MicroMania er toch komen. Samen met de gemeente Lochem wordt op dit moment naar nieuwe potentiële locaties gezocht.

Door Arjen Dieperink

Zoo Consultants had de plannen zo goed als rond. Het gebied dat men op het oog had voldeed in hun ogen. Toch had men geen rekening gehouden met de buurt van Klein Dochteren. Felle buurtprotesten zorgden ervoor dat het plan uiteindelijk in de ijskast verdween. Afgelopen vrijdag liet Chantal Koebrugge namens MicroMania weten: “Nadat we begin dit jaar moesten mededelen ons terug te trekken op de eerste beoogde locatie Klein Dochteren, hebben we gelukkig nog veel warme reacties mogen ontvangen”. 

Ondertussen heeft men niet stilgezeten. Het projectteam vindt dat het nieuwe initiatief door de gemeente Lochem en vele inwoners als een welkome aanvulling wordt gezien. Wel erkent de organisatie het feit dat het moeilijk uit te leggen is waar MicroMania voor staat. “Het is een uniek concept waarin de natuur zal samensmelten in combinatie met de nieuwste technieken. Alles voor een duurzamere toekomst met een groot hart voor dieren. Gelukkig hebben wij goed nieuws. MicroMania gaat er komen”, laat Koebrugge weten. 

Samen met de gemeente Lochem worden op dit moment nieuwe potentiële locaties onderzocht. Over de communicatie met de buurt is Chantal Koebrugge duidelijk: “Zodra een geschikte locatie in het onderzoek kansrijk blijkt te zijn, zullen omwonenden voortijdig in het ontwikkelingsproces worden betrokken.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden