Canadezen bij De Hoek in Gorssel op 6 april 1945. Foto: PR
Canadezen bij De Hoek in Gorssel op 6 april 1945. Foto: PR

Expositie over Tweede Wereldoorlog in Tramstation Gorssel

Algemeen

GORSSEL - Tot eind augustus kan in het Tramstation een expositie over de Tweede Wereldoorlog bekeken worden. Echter voorlopig alleen maar van buitenaf. Deze expositie is een onderdeel van de viering van 75 jaar vrijheid.

Vorig jaar kon het programma voor de viering van 75 jaar vrijheid niet uitgevoerd worden zoals het begin maart 2020 nog in de bedoeling lag. De uitgestelde viering in 2021 onder het motto ‘75 + 1 jaar’ vrijheid wordt ook noodgedwongen sober gehouden. Dit geldt ook voor de 4 mei herdenking. Enkele bestuursleden van de vereniging zijn naar de Houtwal en de overige gedenkplaatsen gegaan om stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding en hebben daar namens De Elf Marken een bloemengroet gebracht.

Film met bevrijdingsverhalen
De gemeente Lochem heeft vorig jaar een mooie serie videoverhalen laten maken. Inwoners die de oorlog overleefd hebben, zijn toen geïnterviewd en daaruit kwamen vanuit de regio indrukwekkende verhalen. Van al deze videoverhalen wordt één film gemaakt met een inleiding van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. Op die manier zorgt de gemeente voor een blijvende herinnering aan deze indrukwekkende periode uit de geschiedenis. Deze film is vanaf 5 mei te zien op www.lochem.nl, op Facebook en op het YouTube-kanaal van de gemeente.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode