<p>Zwembad De Berkel in Almen. Foto: PR</p>

Zwembad De Berkel in Almen. Foto: PR

Zwembaden Almen en Gorssel weer open

ALMEN/GORSSEL – Vanaf woensdag 5 mei 10.00 uur kan het weer: zwemmen in zwembad en kanocentrum De Berkel in Almen en in zwembad de Boskoele in Gorssel. Alle zwemfanaten uit de regio kunnen weer komen, al laat het lentezonnetje zich nog niet al te vaak van haar warme kant zien.

Er wordt gewerkt volgens een plan dat voldoet aan het protocol van de zwembranche. Dit is opgesteld in nauwe samenwerking met het RIVM. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de zwembaden weer klaar te maken voor de zomer. De spelregels die nu gelden, staan een langer verblijf dan een uur echter niet toe. De ligweide is nog gesloten. Recreatief zwemmen is helaas nog niet aan de orde. Wel kan men volop banen zwemmen. Ook wordt er o.a. zwemles, aquabootcamp en triatlonzwemmen met strikte coronaregels georganiseerd.

Vooraf reserveren en in banen zwemmen
Vanwege de strikte regels kunnen er maar een beperkt aantal zwemmers toegelaten worden. Om toch zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om te zwemmen, wordt er met tijdvakken gewerkt. Vooraf reserveren is een voorwaarde. Dit kan op de website. Er is keuze uit schoolslag rustig tempo, schoolslag snel of borstcrawl. De openingstijden zijn iets aangepast. Geadviseerd wordt om voorafgaand aan het eerste bezoek de ‘spelregels’ zoals vermeld op de website te lezen.


zwembaddeberkel.nl

zwembaddeboskoele.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden