Een voorbeeld van Postmodernisme. Foto: Peter Barnes
Een voorbeeld van Postmodernisme. Foto: Peter Barnes

Wegens succes tweede online cursus Kunstgeschiedenis

RUURLO – Vanaf donderdag 20 mei biedt KunstKring Ruurlo haar tweede online cursus aan. Na het succes van de eerste versie kon een vervolg niet uitblijven. Het is niet nodig om de eerste cursus gevolgd te hebben om aan te kunnen sluiten bij deze bijeenkomsten. En het grote voordeel is natuurlijk dat reisafstand geen rol speelt, zoals de KunstKring Ruurlo ontdekte bij de cursus in april met zelfs aanmeldingen uit Utrecht en Oosterbeek.

Lessen via MS Teams
Docent Peter-Frans de Graaf heeft opnieuw een interessante serie lessen samengesteld. Het is nog mogelijk om hiervoor aan te melden. De cursus van drie bijeenkomsten wordt aangeboden via MS Teams. Ook voor wie geen Teams-account heeft, is het mogelijk om deel te nemen via internet, mits men beschikt over een computer, laptop of tablet met camera en microfoon.

Peter-Frans de Graaf
Al sinds 2015 verzorgt Peter-Frans goed bezochte cursussen ‘schilderen met aquarel/acryl’ en schilderen met olieverf voor KunstKring Ruurlo. Hij studeerde publiciteitsvormgeving, vrije grafiek en schilderen op de kunstacademie in Utrecht, Kampen en New Jersey. Daarnaast volgde hij de eerstegraads lerarenopleiding tekenen en kunstgeschiedenis en is onder meer bekend als oprichter van KunstLokaal, een klein centrum voor kunsteducatie met een grafisch atelier en een kunstenaarsmaterialenwinkel.

Kunst van het kijken
Ook in deze korte cursus laat Peter-Frans zijn cursisten met een andere blik naar kunst kijken, aan de hand van drie uiteenlopende onderwerpen. Bij de eerste bijeenkomst staat de ontwikkeling van de ‘kerkbouw’ centraal. Wat heeft gemaakt dat deze volledig verandert van bijzonder donker en gesloten naar meer lichte en opengewerkte architectuur? In de tweede bijeenkomst worden het Modernisme en Post Modernisme naast elkaar gelegd en besproken. Wat is de invloed van de Tweede Wereldoorlog geweest op de kunst? De derde en laatste bijeenkomst staat in het teken van een vijftal hedendaagse kunstenaars, te weten Gerhard Richter, Ai Weiwei, James Turrel , Wolfgang Laib en Berlinde de Bruyckere.


kunstkringruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden