De jeugd heeft de visvijver al gevonden, nu de ouderen nog. Foto: Arjen Dieperink

De jeugd heeft de visvijver al gevonden, nu de ouderen nog. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Vissen tegen de eenzaamheid

Algemeen

ZWIEP - De coronamaatregelen zorgen bij tal van mensen voor eenzaamheid. Het Kruiswerk en de Hengelsport Federatie Midden Nederland slaan onder meer in Lochem de handen ineen om dat gevoel te doorbreken.

Door Arjen Dieperink

Beide organisaties hebben op 19 juni en 17 augustus visuitjes georganiseerd bij de visvijver in Zwiep. De visvereniging Laren-Lochem werkt mee aan het initiatief. Woordvoerder Rob Driessen: "Onze visvereniging heeft op het terrein van Restaurant & Spelerij de Witte Wieven een visvijver. Veel jongeren hebben dit plekje al ontdekt. Je kunt er niet zomaar gaan vissen, aanmelden is bij binnenkomst verplicht. Wij hebben inmiddels zo'n honderdveertig jeugdleden. Nu zijn wij gevraagd mee te werken aan deze visuitjes. Hier geven wij graag gehoor aan."
Behalve in Zwiep worden er op diverse andere locaties in de Achterhoek en Liemers dergelijke visuitjes georganiseerd. Op de site van het Kruiswerk staan ze allemaal vermeld. Deelnemers moeten zelf zorgen voor vervoer naar Zwiep. "In de ochtend en 's middags kunnen wij twaalf personen ontvangen. Iedereen krijgt één op één begeleiding. Ook zorgen wij voor koffie of thee. Het doel is om thuiszittende ouderen in deze tijd naar buiten te krijgen, iets te ondernemen en anderen te ontmoeten. Dat kan mooi met vissen. Het is heerlijk om in de buitenlucht te zijn en je geniet van de natuur."
Deelname is gratis, maar belangstellenden moeten zich wel uiterlijk twee weken voor de visdatum aanmelden. "Wij zorgen voor de hengels", vertelt Rob terwijl hij door zijn volle snor wrijft. "De visplekken bij de vijver zijn rolstoelvriendelijk aangelegd. En uiteraard hopen wij dat een aantal deelnemers lid wil worden. Het hoeft geen dure hobby te zijn."


www.kruiswerk.nl/diensten/samen-vissen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant