<p>Janny Gerritsen bij de Vlam van Hoop terwijl Sander van Voorst een tekstballon beschrijft. Foto: Arjen Dieperink</p>

Janny Gerritsen bij de Vlam van Hoop terwijl Sander van Voorst een tekstballon beschrijft. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Vlam van Hoop draagt Lochemse boodschappen

LOCHEM - De voorbereidingen zijn nog in volle gang. De laatste puntjes op de 'i ' en dan kan de Vlam van Hoop volgende week woensdag in Lochem 'ontbranden'.

Door Arjen Dieperink

De inwoners van Lochem worden door de Protestantse Gemeente uitgenodigd om op woensdag 19 mei van 10 tot 12 uur bij de Gudulakerk een boodschap van hoop te schijven en die dan op te hangen aan de Vlam van Hoop.
Onder de kerktoren zijn Sander van Voorst en Janny Gerritsen druk bezig de symbolische 'vlam' in elkaar te zetten om zo een indruk te geven hoe zij op woensdag 19 mei op de markt aanwezig zijn. "Zo moet het worden", zeggen Sander en Janny. Pennen en blanco papieren tekstballonnetjes liggen op de tafel. Op de kunstvlam hangen enkele voorbeeldteksten, zoals 'Hoop houdt ons op de been en brengt ons in beweging'..

Pinksterdienst
Net als andere kerkgemeenschappen kan de Protestantse Gemeente Lochem al ruim een jaar geen diensten houden in aanwezigheid van kerkgangers. Wel kunnen zij de diensten wekelijks volgen via Kerktv. De laatste tijd worden tijdens de online kerkdiensten meer elementen toegevoegd aan de uitzending.
Tijdens de Pinksterdienst zal het 'Feest van Hoop ' centraal staan. De dienst zal op zondag 23 mei vanaf tien uur plaatsvinden in de Gudulakerk. "Hoop, is een woord van slechts vier letters. Maar wat het zegt is meer welkom dan ooit. Zelden verlangden we zo naar uitzicht. Met Pinksteren vieren we dat er hoop is. omdat Gods Geest bij ons is." vullen Gerritsen en Van Voorst elkaar aan.
De Vlam van Hoop met de boodschappen van de inwoners van Lochem zal tijdens de Pinksterdienst een rol spelen vanuit de kerkgemeenschap. De dienst is zondag vanaf tien uur digitaal te volgens op kerkdienstgemist.nl. Meer informatie op onderstaande website.


www.kerklochem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden