<p>Jan Vinck. Foto: Marianne Been&nbsp;</p>

Jan Vinck. Foto: Marianne Been 

(Marianne Been)

Twee mannen maken team Boekhandel Lovink compleet

LOCHEM - Met het aantrekken van Jan Vinck en Mouhamed Rasho is het team van Boekhandel Lovink in Lochem weer op volle sterkte. De mannen voegen zich bij de vier vrouwelijke teamleden: Erna, Jeanet, Marleen en Martine. De laatste, Martine Evers, schaarde zich afgelopen november bij het team.

Door Rudi Hofman

Nico Groen, bestuursvoorzitter van Stichting Boekhandel Lovink sinds 1846, is enthousiast over haar en de twee jongste aanwinsten. Jan Vinck runde een jaar of vijf een boekhandel in Bemmel, ‘een soort kleine Lovink’, aldus Groen. De winkel bleek te klein om rendabel te zijn en daarom is onlangs voor een coöperatievorm gekozen waarin acht personen onder wie Jan de zaak bij toerbeurt draaien. “Jan woont in Ruurlo en kent alle onderdelen van het boekhandelvak. Hij begint officieel per 1 juni in Lochem.”

Mouhamed Rasho draait sinds begin deze maand mee bij Lovink. Groen: “Mouhamed is in 2015 gevlucht uit Syrië, waar hij tandarts was. Inmiddels is hij genaturaliseerd en volgt hij een opleiding zodat hij straks ook hier als tandarts aan de slag kan. Hij woont in Hengelo Gelderland en spreekt ontzettend goed Nederlands. Onze taal heeft hij geleerd door heel veel Nederlandse literatuur te lezen. Mouhamed zegt voor de literatuur te leven.”

Flexibiliteit
Na het vertrek van Frederike Scholing, eind vorig jaar, moest de stichting op zoek naar een vervanger. Groen: “Ik denk dat we wel zo’n twintig kandidaten hebben gehad. We hebben altijd de optie opengehouden om de functie over twee personen te verdelen. Dat is nu gebeurd en dit vergroot de flexibiliteit binnen het team.”

Bij Lovink zijn sinds kort - na de lockdown - weer leesgrage klanten welkom. De sfeer is volgens Nico Groen prima. Komend najaar volgt de viering van het 175-jarige bestaan van Boekhandel Lovink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden