<p>Olivier Stapper, Bastiaan van de Noort, Daniel Spikker en Tom van der Laan. Foto: Alice Kiers</p>

Olivier Stapper, Bastiaan van de Noort, Daniel Spikker en Tom van der Laan. Foto: Alice Kiers

Oproep voor een triatlon in Lochem

LOCHEM - Met z’n vijven hadden ze graag de halve triatlon van Venetië, ‘Ironman 70.3’, willen lopen. Door corona is die inmiddels verschoven naar september. Toch wilden Bastiaan van de Noort en vier vrienden niet bij de pakken neerzitten. Ze hadden immers niet voor niets getraind en organiseerden hun eigen halve triatlon. In en rond Lochem.

Door Arjen Dieperink

Bastiaan zit het sporten in het bloed. Kickboksen en judo zijn eigenlijk zijn sporten, maar sinds vorig jaar is daar de triatlon bijgekomen. “Met ons vijven hadden wij het plan om vanuit Lochem af te reizen naar Venetië voor de halve Ironman, die nu begrijpelijk is uitgesteld. Omdat wij toch aan het trainen zijn geweest leek het ons leuk om zelf een triatlon te houden. Maar ja, hoe doe je dat met de huidige coronamaatregelen?”. 

Het vijftal bereidde zich goed voor maar omdat één van hen geblesseerd raakte gingen er uiteindelijk slechts vier personen van start: Daniel Spikker, Tom van der Laan, Olivier Stapper en Bastiaan van de Noort. In zwembad De Meene in Ruurlo gingen de vier mannen van start met 1,9 kilometer zwemmen, gevolgd door 90 kilometer fietsen. De fietsroute liep van Ruurlo, naar Lochem, Laren, Holterberg, Nijverdal, Rijssen, Markelo, Lochem, Borculo en uiteindelijk naar Lochem. “Daarna volgde nog zo’n 21,1 kilometer lopen in circa drie uur tijd. Uiteindelijk na zes uur en tien minuten behaalde ieder van ons de finish bij één van de deelnemers thuis”, vertelt Bas terwijl hij ondertussen foto’s van de activiteiten laat zien. 

Hun sportieve prestatie heeft bij de heren wel voor een idee gezorgd. “Ons lijkt het leuk om een triatlon in Lochem te organiseren en wij vragen ons af of er meer mensen zo over denken. Er komt organisatorisch natuurlijk ook het een en ander bij kijken, dus wij zoeken deelnemers en personen die mee willen werken. Uiteraard kan de triatlon pas worden gehouden zodra de corona-maatregelen versoepeld zijn”, laat Bastiaan van de Noort weten.

Informatie is op te vragen via e-mail Bastiaan@impactmasters.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden