Kinderbestuurders Heurns Veld hebben vertrouwen in een goede afloop. Van links af Gideon Jansen, Jelle Wissink, Tim Veerbeek, Puck Nederlof en Alieke Ormel. Foto: PR
Kinderbestuurders Heurns Veld hebben vertrouwen in een goede afloop. Van links af Gideon Jansen, Jelle Wissink, Tim Veerbeek, Puck Nederlof en Alieke Ormel. Foto: PR
video

Heurns Veld gaat voor ‘Gouden Pit’

Algemeen

DE HEURNE - Het Nieuw Heurns Veld doet als winnaar van de provincie Gelderland mee aan de landelijke Kern met Pit wedstrijd van KNHM Foundation. Voor de beste drie projecten van Nederland zijn er prijzen te winnen: de Bronzen, Zilveren en Gouden Pit. Behalve de eer is er ook een geldprijs verbonden aan de prijs.

Het Heurns Veld is compleet vernieuwd. Van een in onbruik geraakt voetbalveld naar een prachtig veld voor spelen, sporten, ontmoeten en natuur beleven. En dat omdat de inwoners van De Heurne (volwassenen en kinderen) er massaal hun schouders onder hebben gezet. Het nieuw Heurns Veld laat zien wat je samen kunt bereiken. Het veld is bijna helemaal af en wordt nu al door allerlei inwoners en ook door de basisschool gebruikt. Niet alleen is het hele plan binnen de voorgenomen tijd uitgevoerd; dankzij de grote steun van ondernemers konden nog een aantal extra’s worden toegevoegd. Het enthousiasme voor het nieuw Heurns Veld is niet onopgemerkt gebleven.

Inmiddels is bekend dat het project ook een prijs heeft gewonnen als ‘Groenste Project 2020’ van De Achterhoekse Bomenstichting. Maar nu we tot de finale van Kern met Pit zijn doorgedrongen, willen we een serieuze gooi doen naar het kampioenschap van Nederland.

Filmpje
Het kinderbestuur laat zich daarvoor weer van hun beste kant zien. Ze hebben met behulp van de net zestienjarige Tim Jansen en zijn negentienjarige neef Ramon Giesen een bijna professioneel promotiefilmpje gemaakt. Daarin roepen streekgenoot Robert Gesink en ook kinderburgemeester Novin Mateman op vooral op het Heurns Veld te stemmen. Ook Hans Keuper doet een oproep in een afzonderlijk filmpje.

Speciale fietstocht
Op 5 juni wordt bekend gemaakt via de prijswinnaars zijn. Bij alle provinciale winnaars wordt dan aandacht besteed aan ‘burgers met pit’. Bij Gelderse winnaar Nieuw Heurns Veld gebeurt dat met een 30 kilometer lange fietstocht die start bij Café Bruggink in De Heurne en eindigt op het nabij gelegen Heurns Veld. Op zaterdag 5 juni is van 11.00 tot 14.00 uur op verschillende tijden is een verantwoord aantal startplaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via Kern met Pit (www.kernmetpit.nl/rondjemetpit). De tocht voert via mooie weggetjes en kerkpaden langs verschillende vrijwilligersprojecten van ‘burgers met pit’. Er is onderweg gelegenheid om iets te drinken of van het toilet gebruik te maken. Voor wie liever op zondag fietst of wanneer de inschrijving op zaterdag vol is, is er op zondag een herkansing; op zondag kan worden deelgenomen zonder inschrijving; dan is het mogelijk om te starten tussen 12.30 en 15 uur bij café Bruggink.

Voor kinderen tot en met 12 jaar is er onder het motto ‘Kids met Pit’ op zaterdag een knapzakroute. Kinderen kunnen met een begeleidende (groot-)ouder(s) een traject van ongeveer 2 kilometer lopen. Dat start bij Op de Brusse en gaat via onder andere het Heurns Veld naar Café Bruggink (informatie en inschrijven via de website van Heurns Belang). Voor ieder ‘Kid met Pit’ is er een ‘knapzak met wat lekkers’. Informatie over fietstocht en knapzakroute is te vinden op de website van Heurns Belang www.heurnsbelang.com; deelname is gratis.

Stemmen
Het winnen van de Nederlandse prijs zou voor de kinderen en de meer dan tachtig betrokken vrijwilligers van het Heurns Veld de kers op de taart zijn van een inmiddels meer dan geslaagd project. Om de prijs te winnen is het Nieuw Heurns Veld ook nu weer voor 50% afhankelijk van het oordeel van een jury en voor 50% van het aantal publieksstemmen dat op het Heurns Veld wordt uitgebracht. Stemmen door op het stemformulier het mailadres invullen en uiteraard te stemmen op Nieuw Heurns Veld in Gelderland, en klikken op verzenden. Er kan vanaf 20 mei tot en met 2 juni gestemd worden door naar www.kernmetpit.nl/projecten/stem/  te gaan.


Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode