<p>De voorlopig laatste aflevering van Allemaal1.tv wordt opgenomen in het voormalige tramstation in Gorssel. Foto: Rudi Hofman</p>

De voorlopig laatste aflevering van Allemaal1.tv wordt opgenomen in het voormalige tramstation in Gorssel. Foto: Rudi Hofman

video

Allemaal1.tv wil dolgraag verbindende YouTube-tv voor Lochemers blijven maken

LOCHEM - Met een aflevering over het thema passie is afgelopen week een einde gekomen aan Allemaal1.tv in de gemeente Lochem. Althans voorlopig, want het betrokken team hoopt vurig dat dit project in de gemeente Lochem op een of andere wijze een vervolg krijgt.

Door Rudi Hofman

Allemaal1.tv heeft volgens teamlid en journalist Henri Bruntink in de 21 gemaakte en op YouTube geplaatste afleveringen aangetoond dat uit een ‘wild idee’ iets heel moois kan ontstaan. Filmmaker Bart Verdult werkte vorig jaar het door hemzelf bedachte concept uit samen met schouwburgdirecteur Mirjam Radstake, Marije Alma en Henri.

Verbinden
Daarna stapte Bart naar het Lochemse college. Dat reageerde enthousiast en maakte geld vrij voor Allemaal1.tv. Doel van dit project is de inwoners van de gemeente te verbinden, te vermaken, te informeren en te inspireren in coronatijd. Na dertien afleveringen ging het beeld op zwart doordat het geld op was. Uiteindelijk kwam er extra budget beschikbaar en kon Allemaal1.tv verder. Eerst vanuit Museum STAAL in Almen en de laatste weken vanuit het voormalige tramstation in Gorssel.

Op de laatste opnamedag straalt Anke Tragter als een heldere ster. De Barchemse stapte in de derde aflevering in als presentatrice. “De eerste keer presenteerde ik samen met Marije Alma een uitzending vanuit de schouwburg. Dat vond ik eng op een leuke manier. Ik werd echt voor de leeuwen geworpen, maar voelde me meteen als een vis in het water ondanks dat ik nog veel moest leren.”


Bart Verdult, de bedenker en producer van Allemaal1.tv. Foto: Rudi Hofman 

Droom 
Sinds aflevering vier is Anke het gezicht van Allemaal1.tv. Zij steunt en vertrouwt op de andere enthousiaste teamleden onder wie bedenker en producer Bart Verdult. Mogen presenteren is voor Anke een droom die uitkomt. Aanvankelijk reageerde ze op een oproep om mee te denken over Allemaal1.tv, maar toen kort daarna de oproep ‘presentator gezocht’ volgde, is zij dáár vol voorgegaan en kreeg zij de job.

“Ik vind presenteren echt geweldig en ontzettend leuk. Mooi is dat je gewone mensen een podium kunt bieden voor hun vaak bijzondere verhalen”, zegt Anke. Vanuit haar ervaringen in het onderwijs en als gezinscoach heeft zij geleerd goed te luisteren en de juiste vragen te stellen. Bovendien beschikt ze over veel podiumervaring.

Henri (“ze noemen me graag eindredacteur”) tekende voor interviews over thema’s waarvan hij als journalist veel weet en schreef talrijke teksten voor Anke. Hij verzorgde ook de nieuwsrubriek. “Ik had nooit gedacht nog eens voor de camera te staan. Dat had je me vijf jaar geleden niet moeten vragen”, zegt de journalist lachend.

Bevrijding
De uitzending over het thema bevrijding waarvoor zij met een oude Engelse dubbeldekker door de gemeente trok om gasten - en hun verhalen - op te halen en historische plekken en monumenten te bezoeken, heeft Anke als een van de absolute hoogtepunten ervaren. “Hier heb ik persoonlijk ontzettend veel reacties op gehad.”

Henri vond dit ook een bijzondere aflevering. Van de door hem geleide verkiezingsuitzending in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen heeft hij eveneens genoten. “Het was de slechtst bekeken aflevering, maar de opzet met spoeddebatten tussen telkens twee lokale politici was wel leuk. Ik vind politiek óók een functie van lokale televisie.”

Terugzien
De keus voor YouTube in plaats van televisie is goed uitgepakt. Henri: “YouTube leek eerst een grote barrière, maar is uiteindelijk een voordeel gebleken.” Een op YouTube geplaatste aflevering kun je elk gewenst moment bekijken en zo vaak als je wilt terugzien. De 21 afleveringen zijn samen inmiddels goed voor een kleine 60.000 views.

Anke en Henri zijn trots op wat zij en hun collega’s met Allemaal1.tv in het afgelopen half jaar hebben neergezet. Komende zomer steken alle betrokkenen de koppen bij elkaar om te kijken of en hoe een doorstart bereikt kan worden. Henri verwacht dat het team naar andere fondsen op zoek moet.

De (vooralsnog) laatste aflevering van Allemaal1.tv is hieronder te zien op YouTube.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden