Rabobankkantoor in Lochem, geopend op 25 maart 2019, blijft voorgoed gesloten. Foto: Arjen Dieperink
Rabobankkantoor in Lochem, geopend op 25 maart 2019, blijft voorgoed gesloten. Foto: Arjen Dieperink

Kantoor Rabobank verdwijnt uit Lochem

Algemeen

LOCHEM - Als lokale bank wil de Rabobank lokaal en betrokken blijven. Maar dat betekent kennelijk niet in dat daar een kantoor voor nodig is. Woensdag kregen de klanten in Lochem en omstreken bericht dat de Rabobank had besloten om het kantoor in Lochem gesloten te houden. Daarmee verdwijnt de bank fysiek uit Lochem.

Door Arjen Dieperink

De Rabobank is voortgekomen uit de kleine Boerenleenbanken en was tientallen jaren tot in de kleinste kernen aanwezig. In Lochem en omstreken al vanaf 1925. Langzamerhand trok men zich in eerste instantie terug uit de kleinere kernen Almen, Laren en Barchem. In Barchem bleef geruime tijd een ‘flappentap’ aanwezig, maar deze is uiteindelijk ook ontmanteld. Hans van de Guchte, directeur Coöperatieve Rabobank, laat de klanten weten ‘Wij blijven dichtbij’. Hij daarmee op de mogelijkheden van telefoon, videobellen, chat, internet en de Rabo App.

Minder bezoeken
Als reden van de sluiting van het kantoor in Lochem geeft de bank aan dat steeds minder mensen het bankkantoor bezoeken. Door de coronacrisis werd dat helemaal onmogelijk: het kantoor werd gesloten gehouden. Rabobank woordvoerder Macella Hanekamp: “Door corona vond een versnelling plaats. Klanten vonden andere wegen: telefonisch contact en bijvoorbeeld videogesprekken voor hypotheken. Daarmee is de verandering in klantbediening nu al gaande. We zijn wel een coöperatie, willen lokaal aanwezig zijn. Maar dat kan ook bij de klant thuis.”
Het Rabobankkantoor aan de Markt 14 was er nog pas twee jaar. Het werd op maandag 25 maart 2019 geopend door voormalig wethouder Bert Groot Wesseldijk (Gemeentebelangen) en Hans van de Guchte. Het telde een oppervlakte van 224 vierkante meter en bood plaats aan vijf werknemers. Effectief is het kantoor, in verband met coronamaatregelen van de bank, slechts iets meer dan een jaar open geweest.

Mobiele service
Als oplossing voor een persoonlijke ontmoeting kan een beroep worden gedaan op de Mobiele Bankservice waarbij een medewerker van de bank thuis op bezoek komt. Voor de dichtstbijzijnde kantoren wordt verwezen naar Zutphen en Groenlo. Om hoeveel klanten het in Lochem en omstreken het gaat die eventueel moeten uitwijken naar een andere plaats wil de Rabowoordvoerder om ‘privacy-redenen’ niet kwijt.


rabobank.nl/lokale-bank/noord-en-oost-achterhoek/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode