Peter en Renate Karssenberg zijn er klaar voor. Laat het biljarten maar beginnen. Foto: Arjen Dieperink
Peter en Renate Karssenberg zijn er klaar voor. Laat het biljarten maar beginnen. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Corona bezorgt Lochem de grootste biljartzaal

Algemeen

LOCHEM - De coronatijd staat ook voor de horeca bekend als een moeilijke tijd. Toch zijn horecaondernemers Peter en Renate Karssenberg creatief genoeg om van het nadeel een voordeel te maken. Zij werkten hard aan nieuwe plannen. De Berkelbode sprak met hen vóór de meest recente versoepelingen.

Door Arjen Dieperink

In de tijd voor klanten weer naar binnen mochten bij zalencentrum Bousema hebben Peter en Renate buiten op de parkeerplaats inklapbare tafels neergezet met dito zitbanken. Boven de ingang van de parkeerplaats hangt een doek met de tekst ‘ Bousema’s Biergarten’ . De vaste gasten hebben hun stekkie op het terras gevonden. De sfeer kan als zeer gezellig worden bestempeld.
Aan één van de tafels zit Renate Karssenberg. “Wij zijn binnen druk bezig om de zaak aan te passen aan de nieuwe tijd”, laat de Lochemse met een brede glimlach weten. Kort daarna toont ze de zaal waar vele huwelijksfeesten zijn gevierd. “De tijd van grote bruiloften en andere feesten ligt achter ons. Wij hebben besloten om de drie biljarts die voor in de zaak staan te verplaatsen naar deze zaal. Straks hebben wij hier in totaal zes biljarts staan. Onder andere een snookertafel en vier ‘gewone’ biljarts. De ruimte die wij daarmee aan de voorkant van de zaak overhouden gaan we invullen met een eetcafé.”
In de biljartzaal kan men straks op gepaste afstand kijken en spelen en de ruimte wordt verder verfraaid met een nieuwe lambrizering. Voor het eetcafé worden nieuwe meubels aangeschaft. De laatste aanpassing betreft het voormalige rokershok. “Die ruimte werd vroeger gebruikt om gedistilleerde drank te verkopen. Het wordt nu ingericht om speciale bieren te verkopen.” De bowlingbaan blijft onveranderd, maar al met al krijgt Bousema zo toch een frisse metamorfose.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode