Frejleche Frajnde. Foto: PR
Frejleche Frajnde. Foto: PR

Opening Zomerbieb met Made in Lochem

Opening Zomerbieb met Made in Lochem

LOCHEM - Een mooie zomer vol activiteiten in de bibliotheek ligt in het verschiet. De aftrap is op 21 juni, de start van de zomer. De Zomerbieb is een kleurrijk, interactief programma met voor ieder wat wils. Een lezing, een workshop en een concert, het komt allemaal aan bod.

De start van de Zomerbieb is op maandag 21 juni van 20.00 tot 22.15 uur in de Bibliotheek Lochem met een lezing, getiteld Made in Lochem. Schrijver Focko de Zee neemt de bezoekers mee in het ontstaan van de industrie in Lochem vanaf 1290 tot nu. Een toer over de Lochemse industrieterreinen laat een wirwar aan gebouwen zien. Gebouwen die niet verraden wat er gefabriceerd wordt, maar ook fabrieken die minder geheimzinnig zijn en hun producten openlijk showen. Dat maakt nieuwsgierig naar hoe de industrie in Lochem is gekomen. Schrijver Focko de Zee heeft dit allemaal in het boekje ‘Made in Lochem’ beschreven. Een boekje dat begint in 1290, toen de eerste windmolen op de Paasberg in gebruik werd genomen en eindigt met een van de drie vrouwen die voor de Lochemse industrie van cruciaal belang zijn geweest.

Frejleche Frajnde
Deze zomerse avond wordt opgeluisterd door muziek van Frejleche Frajnde. Joris en Ron zijn rasmuzikanten, die het leuk vinden om lekker vrij te spelen. En klezmer is daarvoor een heerlijk muziekgenre. Een genre dat gaat van spetterend en vrolijk naar weemoedig en romantisch. De combinatie van accordeon en viool/zang is daarvoor zeer geschikt.

Entree kost 2,50 euro (inclusief koffie/thee en een drankje). Vooraf aanmelden is verplicht via de webagenda van de bibliotheek: graafschapbibliotheken.op-shop.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden