Bertus Karssenberg (l), bood wethouder Eric-Jan de Haan (VVD) de fietstocht legende De Piperomp aan. Foto: Arjen Dieperink
Bertus Karssenberg (l), bood wethouder Eric-Jan de Haan (VVD) de fietstocht legende De Piperomp aan. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Nieuwe fietsroute Harfsen & Kring van Dorth

Algemeen

HARFSEN/LOCHEM - Er zijn verschillende fietsroutes in de gemeente Lochem. Donderdag bood Bertus Karssenberg wethouder Eric-Jan de Haan een nieuwe fietsroute aan .

Door Arjen Dieperink

In de gemeenteraadzaal reikte Bertus Karssenberg - bedenker en financier van de ‘Fietstocht legende De Piperomp’ - de route in brochurevorm uit aan de wethouder Eric-Jan de Haan (VVD). De fietsroute is vijfendertig kilometer lang en gaat door en rondom Harsen en de Kring van Dorth. De route kent twee mogelijke startpunten: Ons Plein (Reeverweg / Lochemseweg) en landwinkel De Winde, Braakhekkeweg 9a. Door de QR-code op het voorblad te scannen, krijgt de gebruiker van de route aanvullende informatie. Onder andere over de naam Piperomp, waar de route naar is vernoemd. “Het heeft met een legende uit de tijd van Napoleon van doen”, laat Bertus Karssenberg weten.

Fietsen
“Ik ga de route zeker fietsen”, laat De Haan Karssenberg weten terwijl hij de brochure bekijkt. “Ik zie dat je rustpunten hebt. Je komt ook langs de Detmerskazerne. Het is een mooi initiatief van jou”, laat de wethouder weten. De foto’s van onder andere het monument van de V1 baan, Gorsselse Heide en de Detmerskazerne zijn door Karssenberg gemaakt. “De route gaat ook langs enkele middenstanders langs, daar moet je ook aan denken. Onder andere de Landwinkel De Winde in Harfsen en het Gebakhuus in Kring van Dorth. Dat zijn ook mooie rustpunten”, aldus Bertus Karssenberg.

Meer routes
Wie denkt dat het voor Karssenberg bij deze fietsroute blijft, heeft het mis. “De fietsroute laat het buitengebied van Harfsen zien. Het is de bedoeling dat ik van elke kern een fietsroute ga maken.” Het is duidelijk: Bertus Karssenberg heeft de smaak te pakken en zal nog vaker van zich laten horen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode