Floor Weurding wint voorleeswedstrijd

Lochem - Floor Weurding van basisschool St. Joseph uit Lochem heeft zaterdag de Lochemse voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Bibliotheek Warnsveld. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Lochem en omstreken vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt Floor wel De Nationale Voorleeskampioen 2018!

De acht kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Rosa Veld naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. In de pauze trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Astrid Rouwenhorst gesproken.

Floor las een fragment voor uit het boek Paniek in Parijs van Nanda Roep. De jury vond dat Floor een mooi en pakkend fragment had gekozen waarmee ze het publiek meteen te pakken had. Floor zal een van de acht deelnemers zijn aan de halve finale die op 10 maart 2018 wordt gehouden in de Bibliotheek Zutphen.

Meer berichten