Aan het einde van de protestdag keerden protesterende boeren via de Nieuwstad huiswaarts. Foto: Arjen Dieperink
Aan het einde van de protestdag keerden protesterende boeren via de Nieuwstad huiswaarts. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Boerenprotest tegen overheidsbeleid stikstof

Algemeen

LOCHEM - Vorige week woensdag reed een veertigtal trekkers protesterend tegen het stikstofbeleid van de overheid door Lochem. Halverwege de middag stonden de voertuigen in een rij bij het gemeentehuis. Aanvoerder en initiatiefnemer van het protest, boer en voorzitter van de Stichting Vruchtbare Kringloop Achterhoek John Koeleman sprak buiten met burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve.

Om zeven uur in de avond trok de stoet protesterende boeren huiswaarts, over de Nieuwstad richting de Graaf Ottoweg. Het protest van de boeren heeft de bestuurders van de provincie duidelijk bereikt. De provincie Gelderland heeft ondertussen laten weten dat boeren die wachten op stikstofvergunning niet hoeven te vrezen voor handhaving. Mobilisation for the Environment had daar om verzocht. Maar tijdens de Statenvergadering zei gedeputeerde Jan Markink dat bedrijven (50 stuks - AD) in het traject van legalisatie zitten en dat daar derhalve niet zal worden gehandhaafd.
De provinciesite van Gelderland laat weten dat de provincie ‘boerenbedrijven belangrijk vindt voor Gelderland: voor de leefbaarheid van het platteland, economie en het produceren van ons voedsel’.


www.vruchtbarekringloopachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode