<p>Voorzitter Hoeflo, Wim Wichers, is trots op de vernieuwde bar. Foto: Arjen Dieperink</p>

Voorzitter Hoeflo, Wim Wichers, is trots op de vernieuwde bar. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Metamorfose bij Dorpshuus Hoeflo dankzij corona

HARFSEN - Dorpshuus Hoeflo heeft tijdens de verplichte sluiting in verband met de corona-maatregelen niet stilgezeten, integendeel. De vrijwilligers sloegen de handen ineen en zorgden voor een metamorfose.

Door Arjen Dieperink

Wim Wichers, voorzitter van het Dorpshuus Hoeflo, loopt zaterdagochtend door de zaal van Hoeflo terwijl een vrijwilliger met de geluidsinstallatie bezig is. “Ik heb er geen verstand van en laat het liever over aan iemand die er alles van weet” laat hij met een brede glimlach weten.
Even later zit hij in de vernieuwde ruimte die van kantine omgevormd is tot bar. Op verschillende plekken ligt een visitekaartje met daarop een klavertje vier en de tekst ‘Welkom in Hoeflo. Wij zijn blij je te zien. De deuren zijn weer geopend en wij heten je van harte welkom in ons mooie Dorpshuus Hoeflo’. “Hoe vind je het geworden”  vraagt Wichers, die trots om zich heen wijst. De ruimte is zo’n vijfendertig vierkante meter vergroot, en nieuw meubilair en diverse planten en andere versiering zorgen voor een gezellige indruk.

Biljart
“Wij hebben achter twee vergaderruimten weggesloopt. Omdat daarbij een dragende muur kwam te vervallen is een steunbalk geplaatst om de krachten naar de andere muren over te brengen. Die moest via het raam naar binnen worden gebracht. Maar nu kunnen de gasten aan de achterkant door het raam naar de boomtoppen kijken.” Ook is er een tweede biljart geplaatst en is het aantal zitplaatsen vergroot tot zo’n zestig. “Vanwege de corona-maatregelen mogen wij nu slechts dertig personen toelaten die allemaal een zitplaats moeten hebben. Daar houden wij ons strikt aan”, vult Wichers aan.
Het bestuur van Hoeflo vond de uitbreiding noodzakelijk om alle verenigingen een plek te kunnen geven. “De bezetting van het biljart werd hoe langer hoe groter en dat is natuurlijk prima. Maar wij moeten ook de andere verenigingen de kans geven om hier te kunnen komen. Een extra biljart zorgt er nu voor dat anderen die ook willen biljarten die kans ook krijgen. Tevens hebben wij bij dit raam een apart zitje gemaakt om naar een wedstrijd of andere activiteiten in de sporthal te kijken.” Wichers toont een groot raam dat nu door een luxaflex wordt afgesloten.

Zithoeken
De voorzitter van Hoeflo wijst naar het plafond. “Je zit dat er twee verschillende stukken zijn, een wit gedeelte en een donker gedeelte. Dat breekt het geheel. Ook bij de rest van de inrichting is veel naar kleur gekeken. Wij hebben goedkoop ingekocht bij een outlet en je ziet nu verschillende zithoeken. Je zit apart maar toch heb je contact met de rest van de ruimte. Ik vind het het mooiste Dorpshuus”, zegt Wichers trots.
De praeses is trots op de vijfendertig vrijwilligers die samen met de plaatselijke ondernemer Haarman de verbouwing hebben gerealiseerd. “Ook aan de inrichting hebben vele vrijwilligers aan gewerkt, dat maakt Harfsen zo groot. Zo’n vijftien verenigingen maken vast gebruik van deze ruimte en daarnaast zijn er vele anderen die ook af en toe komen. Wij hopen dat wij gauw de volledige ruimte mogen gaan gebruiken. Maar dat hangt af van de maatregelen die door de overheid worden opgelegd.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden