<p>Tonny Verwoerd hoopt volgend jaar weer een rommelmarkt in Harfsen te kunnen organiseren. Foto: &nbsp;Arjen Dieperink</p>

Tonny Verwoerd hoopt volgend jaar weer een rommelmarkt in Harfsen te kunnen organiseren. Foto:  Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Harfsen heeft ook dit jaar geen rommelmarkt

HARFSEN - Zo’n zes jaar geleden vond voor de eerste keer de grote rommelmarkt in Harfsen plaats. Maar corona zette vorig jaar een streep door dat dorpsevenement en ook dit jaar zal Harfsen het zonder moeten doen.

Door Arjen Dieperink

Een tractor rijdt vanaf de Bielderweg het erf op en de bestuurder begroet de Berkelbode. “Ik moest nog even kunstmest strooien”, verontschuldigt Tonnie Verwoerd zich. Hij is voorzitter van het elf mensen tellende bestuur van de rommelmarkt in Harfsen. Verwoerd valt direct met de deur in huis, “Ik zal duidelijk zijn. Ook dit jaar zal er geen rommelmarkt worden georganiseerd. Wij hebben dat al in het begin van dit jaar moeten beslissen.”
Het rommelmarktbestuur heeft dit besluit genomen vanwege de lange voorbereidingstijd, inclusief de vergunningaanvraag. “De rommelmarkt vind gewoonlijk de eerste zaterdag in oktober plaats. Je zou dan kunnen denken dat er genoeg tijd is. Maar dat is niet zo. De inzameling van spullen gebeurt twee keer in het jaar. Vrijwilligers beoordelen of de aangeleverde zaken verkocht kunnen worden. Wij willen voorkomen dat onbruikbare zaken ingeleverd worden, die beter direct naar de stort kunnen. Wij willen namelijk niet opdraaien voor de stortkosten”, legt Verwoerd uit. “Ook weten wij niet hoeveel personen er op de rommelmarkt afkomen en of de anderhalve meter kan worden gegarandeerd. Tenslotte gaat gezondheid ons allemaal aan het hart. Maar we vinden het bijzonder jammer dat wij het besluit hebben moeten nemen om de markt ook in 2021 niet door te laten gaan. Hopelijk kan het volgend jaar.”

Projecten
Tonnie vertelt dat het geld dat aan de rommelmarkt verdiend wordt ten goede komt aan projecten van een vereniging, stichting of school in Harfsen. “De afgelopen jaren hebben wij zo’n 30.000 euro uitgekeerd. Wij stellen als eis dat het project waaraan wij bijdragen binnen een jaar gerealiseerd is. En het mag ook geen druppel op een gloeiende plaat zijn, want dan doen we niet mee. De rommelmarktcommissie zoekt uit waar het geld aan kan worden besteed en legt dat voor aan het bestuur van Hoefloo. Formeel bepalen zij het uiteindelijk.”
De rommelmarkt wordt gewoonlijk gehouden in de ruimte van Dorpshuus Hoeflo en twee tenten die op het plein voor het Dorpshuus worden neergezet. Behalve het elfkoppige bestuur waarvan Verwoerd de voorzitter van is, Monique Vos secretaris en Teun Ruiterkamp penningmeester helpen honderdtwintig vrijwilligers mee om de rommelmarkt tot een succes te maken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden