Lochem keurt Fietsvierdaagse ‘De Achterhoek’ goed

LOCHEM - De gemeente Lochem heeft de vergunning verleend voor de editie 2021 van Fietsvierdaagse ‘De Achterhoek’. Het bestuur van de organiserende stichting kreeg de bevestiging op woensdag 21 juli zwart op wit binnen. De jaarlijkse kinderroute zit er echter ditmaal niet in.

Jaap de Boer (voorzitter Stichting Fietsvierdaagse ‘De Achterhoek’): “In april zijn wij begonnen met de voorbereidingen voor dit jaar. Vanaf het begin hebben we gedacht in mogelijkheden en daarbij de gezondheid van de vrijwilligers en deelnemers altijd vooropgesteld. De verschillende commissies gingen vervolgens aan de slag met het uitwerken van de routes, de indeling van het terrein en alle zaken die verder met de vierdaagse gemoeid zijn. Uiteindelijk werd duidelijk dat ons fietsfestijn door mocht gaan, als ons terrein een doorstroomlocatie zou worden.”
Wat houdt dat voor de Fietsvierdaagse in? Op het start- en finishterrein verblijven zo min mogelijk vrijwilligers, de 1,5 meter afstand is op het gehele terrein van toepassing. Verder mag er op een doorstroomlocatie geen eten of drinken verstrekt worden. Gelukkig kunnen de deelnemers onderweg bij de diverse stempelposten en na afloop bij de horeca van Laren genieten van een kop koffie of meer. De fietsers kunnen aan de start alleen hun stempelkaart, routebeschrijving en versnapering ophalen bij de afgiftepunten en dienen vervolgens direct aan hun fietsroute te beginnen.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website. Dit kan zowel voor de gehele vierdaagse als voor dagdeelname. De online inschrijving voor vier dagen sluit op dinsdag 3 augustus om 11.00 uur. Deelname aan de vierdaagse kost 17,50 euro voor een volwassene en 5,00 euro voor een kind van 7 t/m 12 jaar. De online inschrijving voor dagdeelname sluit op vrijdag 6 augustus om 11.00 uur. Dagdeelname kost 6,00 euro voor een volwassene en 5,00 euro voor een kind van 7 t/m 12 jaar.
Door de beperkende maatregelen heeft de organisatie besloten om de jaarlijkse kinderroute te annuleren. De geplande activiteiten zouden namelijk kunnen leiden tot ‘een opeenhoping van mensen’, waardoor er een vergrote kans is op besmetting. Dit wil de stichting uiteraard voorkomen.
Jaap de Boer: “We hebben er zin in om alle bekende en nieuwe deelnemers mooie routes aan te bieden in onze Achterhoek. Op gepaste afstand zullen we jullie welkom heten en we wensen jullie alvast fijne fietsdagen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden