Veel steun voor bewoners van Bloemenkamp Gorssel

GORSSEL - De bewoners van de Bloemenkamp in Gorssel ondervinden veel steun van dorpsgenoten. Al ruim 400 mensen ondertekenden de afgelopen weken de petitie ‘Steun de bewoners van de Bloemenkamp in Gorssel. Niet NU slopen!’.

De ondertekenaars van de petitie vinden het ‘niet normaal’ dat de bewoners -allen ouderen- door eigenaar Habion/VGZ (Utrecht) de huur wordt opgezegd zonder dat hen een concreet alternatief in Gorssel wordt aangeboden. Bovendien onttrekt de eigenaar daarmee 39 sociale huurwoningen aan het woningbestand in Gorssel.
Een van de ondertekenaars verwoordt dit als volgt: “Als vriend van een van de bewoners ervaar ik van dichtbij hoeveel stress en gevoelens van onmacht deze situatie geeft. Schandalig dat er niet wordt gezorgd voor oudere mensen met een kleine beurs.”

Spookhuis
Voor de huidige bewoners dreigt het wooncomplex nu te veranderen in een spookhuis. Momenteel staat er al zo’n tien appartementen leeg. Sommige bewoners zijn nog de enige in hun gang. “Onverantwoord en onveilig”, aldus een van de ondertekenaars. “De directie van Habion/VGZ hoeft geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd om dit te kunnen voorzien. Dit is mensonterend.”
Inwoners van de gemeente Lochem en/of anderen die zich ook zorgen maken over de manier waarop eigenaar Habion/VGZ de bewoners behandelt worden opgeroepen de petitie te ondertekenen op onderstaande website via ‘Steun de bewoners van de Bloemenkamp in Gorssel: niet nu slopen’.


www.petities.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden