Afbeelding
Foto: PR

Wat is het verschil tussen dure en goedkope vaatwassers?

XInterviews & Achtergrond

Heeft jouw vaatwasser het begeven? Dan ben je misschien al voorzichtig aan het kijken naar een vervanger. Je ontdekt in dat geval al snel dat er nogal wat verschil zit in de prijs van vaatwassers. Tijdens jouw zoektocht kom je ongetwijfeld dure en goedkope vaatwassers tegen. Hierdoor vind je het misschien lastig om een keuze te maken. Wij bieden jou graag de helpende hand. Daarom vertellen wij je in deze tekst wat het verschil is tussen dure en goedkope vaatwassers. Dit helpt je vast en zeker in jouw zoektocht naar een nieuwe vaatwasser.

Resultaat

Een eerste verschil tussen dure en goedkope vaatwassers zit hem in het resultaat. Als een vaatwasser voor een lage prijs wordt aangeboden, zijn er vaak goedkopere onderdelen in verwerkt. Dit lijkt op het eerste gezicht interessant, maar dat is het lang niet altijd. Zo komt de vaat vaak minder schoon uit een goedkope vaatwasser dan uit een duurder apparaat. Denk nu niet direct dat een goedkoop apparaat zijn werk niet doet. Nee, want er zijn wel degelijk goedkope vaatwassers die voor een brandschone vaat zorgen.

Mogelijkheden

Naast het resultaat verschillen dure en goedkope vaatwassers ook in de mogelijkheden van elkaar. Zo zien we bijvoorbeeld dat een goedkope vaatwasser minder mogelijkheden heeft dan een dure variant. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in het aantal programma’s. Bij een goedkope vaatwasser kun je vaak maar kiezen uit een paar programma’s. Koop je een dure vaatwasser? Dan zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Daarnaast heeft een goedkope vaatwasser vaak geen programma dat zich automatisch aanpast aan de inhoud van het apparaat.

Levensduur

Tot slot verschillen dure en goedkope vaatwassers in levensduur van elkaar. Dit komt vooral door de onderdelen die verwerkt zijn in beide apparaten. Zo worden er bij de productie van dure vaatwassers vaak ook duurdere onderdelen gebruikt. Deze onderdelen zijn over het algemeen van betere kwaliteit dan de goedkopere onderdelen, waardoor ze langer meegaan. Kies je voor een goedkope vaatwasser? Dan is deze mogelijk eerder aan vervanging toe dan een duurder apparaat.

Koop niet direct een nieuwe
Een kapotte vaatwasser is bijzonder vervelend. Jouw vaat wordt immers niet schoon als het apparaat niet meer werkt. Is het apparaat inmiddels al behoorlijk oud? Dan denk je mogelijk dat hij aan het einde van zijn latijn is. In dat geval lijkt het je misschien beter een nieuwe vaatwasser te kopen. Toch is dit lang niet altijd de beste keuze. In veel gevallen kun je namelijk een vaatwasser laten repareren door een witgoedmonteur. Als hij het apparaat aan de praat krijgt, hoef je niet direct een nieuwe te kopen. Dit scheelt jou aanzienlijk in de kosten. Een witgoedmonteur is namelijk vele malen goedkoper dan een nieuwe vaatwasser.

Dit artikel wordt u aangeboden door Twistoo. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant