De eerste middagactiviteit in Harfsen ging over Parijs. Foto: PR

De eerste middagactiviteit in Harfsen ging over Parijs. Foto: PR

Ontmoetingsplek Harfsen begint officieel met middagprogramma

Algemeen

HARFSEN - “We zijn pas echt tevreden wanneer ouderen de weg naar de Ontmoetingsplek hebben gevonden. Voor een kop koffie, een gezellig praatje, het lezen van de krant, een ontmoeting met bekenden en het leggen van nieuwe contacten. Maar ook voor de vele activiteiten, zoals bijvoorbeeld koersbal, bingo en stoelyoga en natuurlijk voor het nieuwe middagprogramma.”

Dat zei bestuurslid Jan Los in zijn welkomstwoord bij de officiële start van het middagprogramma van Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek in Harfsen. Zo’n veertig genodigden waren aanwezig bij die feestelijke markering op zaterdag 14 augustus, onder wie wethouder Henk van Zeijts, directeur Liesbeth Gaasbeek van de Stichting Gouden Dagen en welzijnscoördinator Hellen Strik.
Wethouder Van Zeijts memoreerde dat de gemeente Lochem het belangrijk vindt dat ouderen zo lang mogelijk op een plezierige manier in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. De gemeente riep daarom kernen op om een pilot te starten teneinde ontmoetingsplekken verder te ontwikkelen. “Harfsen haakte daar graag op in”, aldus de wethouder

Wensboom
Eén van de vele activiteiten van ‘haar’ Stichting Gouden Dagen is de wensboom, zo vertelde Liesbeth Gaasbeek. In de Ontmoetingsplek - partner van deze stichting - staat zo’n wensboom. Ouderen kunnen er een kaart in hangen, met daarop hun wens. “Waar mogelijk zorgen wij ervoor dat die wens werkelijkheid wordt. Verder bieden we in het hele land tal van activiteiten voor ouderen aan.”
Ze begon in coronatijd, maar toch heeft welzijnscoördinator Hellen Strik inmiddels al kennisgemaakt met heel veel inwoners van Harfsen en Kring van Dorth. Iedereen met vragen over zorg, financiën, eenzaamheid en meer helpt zij graag verder, zo legde ze nog eens duidelijk uit.
Jan Los toonde zich verheugd over alle medewerking, van de gemeente, Stichting Welzijn Lochem, IJsseldal Wonen, zusterorganisaties, subsidieverstrekkers en de talloze vrijwilligers. “We hopen nu op veel bezoekers in deze onlangs zo eigentijds verbouwde Ontmoetingsplek.”

Geheugen en ouder worden
De eerste nieuwe middagactiviteit - met Parijs als thema - werd goed bezocht door bewoners van De Veldhoek en andere 65-plussers uit Harfsen en het buitengebied. De eerstvolgende onderdelen van het middagprogramma zijn de lezing over ‘Het geheugen en ouder worden’ door Marijke Hennepe op dinsdagmiddag 24 augustus en die over de ‘Kozakken bij de IJssel’ doo Jos Paardekooper op vrijdagmiddag 27 augustus.
Meer info op de website.


www.ontmoetingsplek-de-veldhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant