Van 31 augustus tot en met 3 september kunnen de fietsliefhebbers weer genieten in het fraaie Winterswijkse buitengebied. Foto: Ron Rensink
Van 31 augustus tot en met 3 september kunnen de fietsliefhebbers weer genieten in het fraaie Winterswijkse buitengebied. Foto: Ron Rensink

Speciale editie Fiets4daagse Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Van dinsdag 31 augustus tot en met vrijdag 3 september houdt de stichting WFevenementen een speciale editie van de Winterswijkse Fiets4daagse.

Normaliter is dit evenement eind juni, maar dit tijdstip leek dit jaar nog te vroeg in verband met de Covid-19 maatregelen. Ten opzichte van vorige edities is de 4daagse wel wat aangepast, maar de fietsroutes van 25-40-60 kilometer door het prachtige buitengebied blijven uniek.
Bij het start- en eindpunt zijn er uiteraard wat aanpassingen, evenals bij de stempelposten: de huidige, actuele maatregelen met betrekking tot Covid-19 zijn van toepassing. Daarnaast zijn er dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen stempelposten in Duitsland. De stempelposten in Nederland zijn gesitueerd bij horecabedrijven met veel buitenruimte.

Pijlen
Ook dit jaar worden alle routes duidelijk voorzien van pijlen, daarnaast ontvangen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving. De fietsers beslissen pas onderweg bij de routesplitsingen welke afstand ze fietsen, deze splitsingen staan duidelijk aangegeven. Deelnemers die minimaal drie dagen hebben meegefietst en de benodigde stempels hebben verzameld ontvangen een fraaie herinneringsmedaille. Daarnaast doen zij gratis mee aan een verloting. Iedere dag wordt bij het startpunt een versnapering aangeboden.

Start en finish van de Fiets4daagse zijn ook dit jaar bij sportcomplex ’t Huitinkveld aan de Bataafseweg 2a te Winterswijk, normaliter de thuishaven van voetbalclub FC Trias. Voor navigatie is dit de postcode 7101 PA; tevens wordt het startpunt met duidelijke gele borden vanaf de invalswegen aangegeven. Er is voldoende parkeergelegenheid. De starttijd is ’s morgens tussen 9.00 en 12.00 uur; indien nodig zorgt de organisatie voor een gespreid vertrek. Voor het vertrek kan desgewenst een kopje koffie gedronken worden, na afloop kan een drankje en een hapje genuttigd worden.

Voorinschrijving
Ondanks dat aanmelding bij het startpunt mogelijk is, vraagt de organisatie aan de deelnemers zoveel mogelijk gebruik te maken van voorinschrijving, dit om extra drukte bij het startpunt te vermijden. Daarbij is deelname met voorinschrijving ook nog goedkoper: een 4-dagen kaart kost dan 12 euro, terwijl aanmelding bij het startpunt 14 euro bedraagt. Voorinschrijving is mogelijk via de website www.fiets4daagsewinterswijk.nl. Daarnaast kan men zich in de periode van 19 augustus tot en met 30 augustus voorinschrijven bij het VVV Inspiratiepunt in Winterswijk, daarbij moet wel vermeld worden dat dit in verband met de kermis van donderdagmiddag 26 augustus tot en met zaterdag 28 augustus is gesloten. Dagkaarten zijn uitsluitend bij het startpunt te koop voor 4 euro. Meer info staat op de websites.


www.fiets4daagsewinterswijk.nl

www.wfevenementen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant