Joop Stegeman nodigt iedereen uit om te komen scoren tijdens de pubquiz. Foto: Arjen Dieperink

Joop Stegeman nodigt iedereen uit om te komen scoren tijdens de pubquiz. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Iedereen is welkom bij de Pubquiz ‘Ken oe darp’

Algemeen

HARFSEN - Het is binnenkort zover en velen hebben ernaar uitgekeken nu de coronamaatregelen zijn versoepeld: de Pubquiz ‘Ken oe darp’.

Door Arjen Dieperink

“Het is een man van de tijd, daar heb je hem”, Wim Wichers begroet Joop Stegeman die het dorpscafé in het Dorpshuus Hoeflo binnen komt. Beide heren kennen elkaar goed. Wichers is voorzitter van het Dorpshuus en Stegeman zit in de activiteitencommissie van het Dorpshuus. Terwijl Wim de koffie inschenkt steekt Joop figuurlijk van wal. “Het is fijn dat wij binnenkort weer de Pubquiz kunnen organiseren. Velen verlangen ernaar. Door met zo’n quiz mee te doen heb je de mogelijkheid elkaar beter te leren kennen”. 

Wim Wichers valt Stegeman bij: “Ik heb nieuwe buurt. Ze wonen al een jaar bij ons op het Broek, maar ze kennen vanwege corona nog weinig mensen. De nieuwe buren balen er dan ook van dat ze op vakantie zijn als wij op 27 augustus de Pubquiz gaan doen.” 

Om de twee maanden wordt de Pubquiz gehouden. “Normaal koop je zo’n quiz maar deze keer hebben wij het zelf gemaakt. Ik kan niets kwijt over de vragen maar ze hebben allemaal te maken met ons dorp en de omgeving. Er worden foto’s van gebouwen getoond en daar horen dan vragen bij.” Joop Stegeman is niet de enige die zich inzet voor de Pubquiz. “Wij hebben een groep van vier personen die ermee bezig zijn”, laat hij weten. “Wij zouden het fijn vinden als deelnemers zich via de mail opgeven, zodat wij een indicatie hebben hoeveel personen wij kunnen verwachten. Maar als men zo binnen komt lopen, is men ook welkom om mee te doen”. Een leeftijdsgrens is er niet voor de deelnemers. “ Het is voor oud-Harfsenaren, Harfsenaren die hier altijd hebben gewoond en in het bijzonder voor nieuwkomers. Voor hun is het een soort inburgering. Iedereen is welkom bij de Pubquiz ‘Ken oe darp’.”  

De quiz is op vrijdag 27 augustus om 20.30 uur in het café van het Dorpshuus Hoeflo en de toegang is gratis. Aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via: activiteiten@hoeflo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant