Ruurlose Bridgeclub houdt clinic en cursus

Algemeen

RUURLO - De Ruurlose Bridge Club (RBC) pakt de draad weer op. De leden staan te trappelen om weer aan de onderlinge competitie op de maandagmiddag en de woensdagavond te beginnen. Maar eerst is er nog een clinic, om nieuwe leden te werven.

Door Jan Hendriksen

De Ruurlose bridgers spelen al jaren in de grote zaal van café-restaurant De Tapperij in Ruurlo. Echter door de corona is er in de afgelopen periode niet gespeeld. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Om ook mensen te trekken die het spel nog niet machtig zijn wordt er eerst een gratis clinic gegeven. Belangstellenden kunnen op donderdag 16 september van 19.30 uur tot 22.00 uur bij De Tapperij aan het Julianaplein 4 kennismaken met het spel.
Bridgen is een teamsport maar het is niet noodzakelijk om samen met iemand anders aan te melden. Tijdens deze clinic zitten de deelnemers meteen met de kaarten in de hand. Zo leren zij spelenderwijs de basisbeginselen. Daarna kunnen zij kiezen of ze door willen met een cursus. Die bestaat uit twaalf lessen van tweeënhalf uur en wordt gegeven door gediplomeerd bridgedocent Joke Gotink uit Ruurlo. Zij is aangesloten bij de Vereniging van Bridge Docenten. De eerste cursusavond is op dinsdag 28 september van 19.30 uur tot 22.00 uur locatie De Tapperij. Aanmelden voor de clinic en/of de cursus kan via tel. 0573-451387 of het e-mailadres joke.hennie13@gmail.com.

Scherpe geest
“Er wordt altijd beweerd dat bridge moeilijk is. Niets is minder waar. De basisregels van bridge zijn niet zo moeilijk. Bridge is leuk en houdt de geest scherp”, aldus Joke Gotink. Een half miljoen Nederlanders in alle leeftijdscategorieën, beleeft wekelijks veel plezier aan dit kaartspel, ieder op zijn eigen niveau. Joke Gotink: “Bridge verbindt het sociale aspect, de gezelligheid van het samen kaarten, met het competitieve aspect, wekelijks op de clubmiddag/-avond. Bridge is uitdagend: elk spel is weer anders. Maar boven alles is bridge ‘verslavend’ leuk. Na een paar lessen ben je al in staat om met medecursisten het spel te spelen. Na de cursus doe je speelervaring op met jouw medecursisten. Na deze oefenperiode ben je klaar om te gaan spelen bij de Ruurlose Bridgeclub.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant