Marjolijn Pezy en Bert Gotink. Foto: Arjen Dieperink

Marjolijn Pezy en Bert Gotink. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Derde sportdag van Onbeperkt Sportief

Algemeen

LOCHEM - Doel is om mensen met een beperking, op welk terrein dan ook, aan het sporten te krijgen. Daarvoor vindt op woensdag 22 september in Lochem de sportdag Onbeperkt Sportief plaats, georganiseerd door de Sportraad Lochem in samenwerking met een actieve vrijwilligersgroep.

Door Arjen Dieperink

Bert Gotink van de voetbalvereniging Witkampers uit Laren zit al in de vergaderzaal van Stichting Welzijn Lochem als ook Marjolijn Pezy aanschuift. Gotink ondersteunt sinds 2016 bij zijn voetbalvereniging het speciaal voetbal . Van daaruit is hij actief in de vrijwilligersgroep. Pezy is namens de gemeente buurtsportcoach aangepast sporten bij Stichting Welzijn Lochem. Zij zet zich tevens in namens de Sportraad.
“Het is de derde keer dat wij de sportdag ‘Onbeperkt Sportief” organiseren en wij hopen met de oproep in onder meer de Berkelbode dat velen zullen reageren”, zegt Marjolijn enthousiast. Bert Gotink is helemaal met haar eens. “De opzet van de sportdag is dat het laagdrempelig is”, benadrukken beiden.
De dag wordt georganiseerd voor mensen die zich wegens een beperking, afstand op de arbeidsmarkt, leeftijd of om een andere reden niet makkelijk kunnen aansluiten bij een sportvereniging. Deelname op individuele basis is mogelijk. De verschillende sporten worden aangeboden door een aantal clubs uit de regio. Daaronder zijn voetbal, hockey, tafeltennis, volleybal, dansen en paardrijden. Zo zijn de Meiden van Haarman aanwezig om hun sport onder de aandacht te brengen.

Aansluiten
De opzet van de sportdag is dat de weg voor deze doelgroep om aan te kunnen sluiten bij een club verkleind word. Indien nodig kan in overleg met de organisatie ook vervoer worden geregeld naar het sportveld. De activiteiten vinden plaats op de velden van de Lochemse Hockeyclub aan de Koopsdijk 1B. De deelnemers en hun begeleiders krijgen die dag een lunchpakket in een goodiebag. “Voor de ochtendgroep (9.30-12.00 uur) kun je het zien als lunch en voor de middaggroep (13.30-16.00 uur) is het een vervroegd avondeten. Op deze manier houden wij het ook coronaproof.”
Toch houden Bert Gotink en Marjolijn Pezy wat de pandemie betreft nog een slag om de arm. “Wij hebben natuurlijk over de coronamaatregelen nagedacht. Als die toch weer verscherpt worden zullen wij met alternatieven komen. Hierbij denken wij aan een bezoek van een sportvereniging aan de locatie van zorgorganisaties. Maar we hopen dat dit niet nodig is en dat de sportdag gewoon door kan gaan.”

Informatie
Voetbalvereniging De Witkampers, Lochemse Hockey Club, Marita Beweegt, Gudula (Zorggroep Sint Maarten) en de Sportraad maken de dag mogelijk. “Als er nog meer organisaties zijn die interesse hebben om mee te doen aan de sportdag Onbeperkt Sportief dan kunnen zij altijd contact met ons opnemen”, laat Marjolijn Pezy weten.
Aanmelden en nader informatie kan men krijgen via e-mail lochem@unieksporten.nl  en tel. 06-30571492.  

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant